Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОНСПЕКТ ЕЛЕКТРОВОЗ І МВРС. Сінтяй П.Л.doc
Скачиваний:
149
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
101.46 Mб
Скачать

Акумуляторна батарея

Оглянути зовні ящик акумуляторної батареї та підвісні болти. Відкрити кришку ящика, перевірити стан ущільнень, у разі необхідності, ущільнення замінити. Протерти кришки елементів та перемички, прочистити вентиляційні отвори, оглянути пробки елементів. Очистити підвісні ізолятори від пилу, бруду та снігу.

Перевірити стан елементів акумуляторної батареї, змазати технічним вазеліном контакти та перемички. Перевірити напругу елементів та рівень електроліту кожного елемента.

Перевірити опір ізоляції акумуляторної батареї.

Гальмове та пневматичне обладнання

Перевірити роботу кранів машиніста, електропневматичного та пневматичного гальм, а також іншого гальмового та пневматичного обладнання, щільність напірної та гальмової магістралей у відповідності з вимогами інструкцій ЦТ-0058 та ЦТ/0103.

В зимовий період продути напірну магістраль сухим повітрям. Періодичність продування визначати виходячи з місцевих умов.

Оглянути компресори, перевірити надійність кріплення клапанної головки, циліндрів, картера, електродвигуна, муфти, перевірити рівень оливи та поповнити її кількість, у разі необхідності. Перевірити роботу компресора на слух.

Перевірити роботу та відрегулювати, в разі необхідності, звукові сигнали, автоматичні приводи зовнішніх дверей, регулятори тиску, клапани струмоприймачів тощо.

Перевірити роботу манометрів та дати їхніх повірок, наявність пломб на запобіжних клапанах, регуляторах тиску.

Перевірити роботу допоміжного компресора.

Пристрої радіозв'язку, контролю пильності машиніста, автостопа, АЛС, АБКД, системи гучномовного зв'язку та сповіщення, системи пожежної та охоронної сигналізації і контролю нагріву букс ”Нитка“, системи пожежогасіння, системи СОВІ та швидкостеміри

Перевірити роботу пристроїв АЛС та контролю пильності машиніста у відповідності з інструкцією ЦТ-ЦШ-0072, швидкостеміра – у відповідності з інструкцією ЦТ-0073, пристроїв радіозв'язку, автостопа, АБКД, системи гучномовного зв'язку та сповіщення, системи пожежної та охоронної сигналізації і контролю нагріву букс ”Нитка“, системи пожежогасіння, системи СОВІ – у відповідності до вимог експлуатаційної документації.

Кондиціонери

Оглянути кондиціонери щодо відсутності механічних пошкоджень їхніх складальних одиниць та деталей.

Повітряні фільтри кондиціонерів зняти, промити у воді та продути стисненим повітрям або висушити.

Перевірити на слух роботу вентиляторів та, в разі виявлення сторонніх шумів, визначити місця їхнього виникнення й усунути несправності.

Прибирання вагонів

Вимити або натерти спеціальною пастою кузов вагона зовні. Протерти шибки віконних блоків та дверей зовні і зсередини вагона. Вимити ящики для сміття, підлоги салонів та тамбури гарячою водою. Дивани, багажні полиці, крісла, сидіння протерти обтиральним матеріалом, змоченим в теплому розчині миючо-дезинфікуючого засобу. Вимити та продезинфікувати туалетні приміщення.

Інструмент, інвентар та протипожежні приладдя

Перевірити наявність та справність інвентаря, інструменту, сигнального, протипожежного і захисного приладдя.

Відсутній і несправний інструмент та інвентар, у разі необхідності, поповнити, відремонтувати або замінити.

Перевірити стан аптечок, поповнити, в разі необхідності, запас медикаментів.

Перевірити стан холодильника, електроплитки, термосів тощо, у разі необхідності відремонтувати або замінити.