Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практические.doc
Скачиваний:
150
Добавлен:
21.04.2015
Размер:
167.94 Кб
Скачать

26.План конспект заняття з предметного малювання

для середньої групи

на тему : «Малювання казкового будиночку.»

Мета : Продовжувати вчити малювати будинок, проводити горизонтальні та вертикальні лінії та зафарбовувати всю площину фарбою; правильно розміщувати зображення на аркуші паперу. Закріпити вміння користування пензликом , фарбою.

Обладнання : половина альбомного аркуша, фарби, зразок, вірш, ілюстрації з книжок.

Попередня робота :читання казок, розглядання ілюстрацій в книжках де намальовані будинки, бесіда «Для чого потрібні будинки».

Хід заняття.

Вихователь : Діти, сьогодні ми будемо вчитись малювати казковий будинок . Послухайте віршик про нього :

Ми бачили багато казкових будинків. Чому ж вони казкові ?

Подивіться як художник намалював його.

Діти розглядають малюнок, називають характерні ознаки .

Вихователь : Зараз я вам поясню і покажу як малювати казковий будинок.

Вихователь проводить показ з поясненням. Діти малюють .

Після закінчення малювання дітьми вихователь проводить підсумок.

27.

28.Заняття з сюжетного малювання

ЗА КАРТИНОЮ Б.ЯЦЮКА «ВХІД ДО ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКУ. ОСІНЬ.» ДЛЯ ДІТЕЙ МОЛОДШОЇ ГРУПИ

МЕТА: формувати у дітей інтерес до явищ природи та здатність милуватися барвами навколишнього світу, а також потребу передавати свої враження від побаченого в образотворчій діяльності. Спонукати дітей малювати мазками — удосконалювати вміння прикладати ворс пензля до паперу й залишати сліди у формі листочків. Закріпити вміння ритмічно розташовувати мазки у верху та внизу аркушу. Розвивати образну пам’ять, відчуття ритму, кольору, художній смак. Виховувати інтерес до творів митців — художників рідного краю; акуратність, бережне ставлення до природи.

ПОПЕРЕДНЯ РОБОТА: Спостереження за листопадом, розучування віршів, розглядання картини Б.Яцюка «Вхід до центрального парку. Осінь.» та розглядання ілюстрацій на осінню тематику.

МАТЕРІАЛ: аркуш паперу з намальованим вихователем споруд входу та деревом без листя(малюнок-заготовка або ксерокопія малюнка), пензлі № 10-12, гуашеві фарби( жовта, жовтогаряча або червона), підставки для пензлів, склянки з водою, серветки, ілюстрації із зображенням осіннього дерева та зменшена копія полотна Б. Яцюка.

ХІД ЗАНЯТТЯ:

1.Організаційний момент.

2.Ігрова мотивація.

ДІги, яка зараз пора року? (Осінь.) Послухайте мою загадку й відгадайте, про яку пору року В ній ідеться.

Про що розповідається в цьому віршику? Що сталося з листям восени ? Чому листя опадає з дерев? (Відповіді дітей.)

Ось і скінчилося барвисте тепле літо. Настала осінь. (Показ малюнка) Вона так щедро обдарувала дерева різними барвами, що листочки від радості починають літати, кружляти в повітрі, танцювати. Погляньте на цей малюнок. Як Художник зобразив осінь у своїй роботі. Якого кольору листочки? Де знаходиться дерево на малюнку? Що ще можна побачити? Художник Борис Яцюк Зобразив дійсно осінь, яка прийшла у наше місто Умань і принесла із собою такі чудові фарби для листочків. Борис Яцюк живе і працює в нашому місті. Художник зобразив вхід в центральний парк восени.

А хто допомагає листячку кружляти в повітрі й запрошує його в танок? (Вітерець.)

Будь ласка, заплющте очі й уявіть, що ви стали листочками, з якими бавиться вітерець: він зірвав вас із дерева, підхопив, покружляв, поніс… і ви почали танцювати. Ану, покружляйте по кімнаті, наче листочки.

У кожного із вас на столиках є малюнки. Розгляньте їх уважно. Як ви гадаєте, що треба на ньому домалювати, аби він насправді нагадував нам про золоту осінь? (Різнобарвні листочки.) Давайте спробуємо «вдягти» деревце в красиве осіннє вбрання. Ось подивіться, як я буду це робити.

3.Показ та пояснення прийомів зображення. Самостійна робота дітей. Вихователь звертає увагу на те, як діти набирають фарбу, промивають пензлик, промокають його серветкою.

4.ПІДСУМ0К ЗАНЯТТЯ.

Помилуватися красою осіннього вбрання дерев. Закріпити імя художника-митця рідного краю — Бориса Яцюка. Подякувати всім дітям за роботу.