Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ETiSTO_mu_k_kurs_rabote_Analiz_1 (1).doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
27.05.2015
Размер:
2.03 Mб
Скачать

1.6.7 Додатки

Додатки оформляються як продовження курсового проекту на наступних сторінках після «Списку використовуваної літератури». Кожен додаток варто починати з нової сторінки, у верхньому куті пишуть слово «Додаток». Кожен додаток повинний мати спеціальний заголовок.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української азбуки, за винятком літер Ґ, Є, З, І, ї, Й, Ч, Ь. Перший додаток позначається як додаток А. Додаток необхідно розташовувати в порядку появи посилань у тексті.

1.7 Рецензування і захист курсової роботи

Курсову роботу рецензує викладач. У рецензії він відзначає оцінку курсової роботи, її позитивні сторони і недоліки (рецензія може бути у вигляді підпису викладача на титульному аркуші курсової роботи – з вказанням оцінки за рівень виконання курсової роботи та допуском до захисту або відправлена на доопрацювання з вказанням зауважень на титульному листі та/або по тексту).

Курсова робота, яка має позитивну оцінку, допускається до захисту. При підготовці до захисту студенту необхідно ознайо­митись з рецензією, якщо курсова робота оцінена не на відмінно. На захисті студент повинен розкрити основ­ний зміст роботи, обґрунтувати свій погляд, відповісти на запи­тання викладача чи викладачів.

Після захисту курсової роботи студент отримує оцінку («від­мінно», «добре», «задовільно») та кількість балів при модульно-рейтингової системі оцінювання. Оцінку та кількість балів викладач виставляє в особистий журнал, а також оцінка може також виставлятися в екзаменаційну відомість і залікову книжку студента, якщо таке передбачено учбовим планом.

Робота, оцінена незадовільно, має бути перероблена протягом терміну, встановленого викладачем чи кафедрою.

Оцінку «відмінно» отримує студент, котрий охайно і правильно оформив курсову роботу, яка містить глибокий аналіз питань обраної теми, чітко сформульовані та аргументовані пропозиції і висновки, елементи наукового дослідження в теоретичному та практичному ас­пектах.

Оцінку «добре» одержує студент за роботу, в якій виконані всі зазначені вище вимоги, але є деякі недоліки стилістичного чи ме­тодичного характеру, недостатньо аргументовані висновки і про­позиції. Ця робота має бути виконана правильно й акуратно.

Оцінку «задовільно» отримує студент, у якого робота містить мало елементів наукового дослідження, теоретичні та практичні питання роз­криті неповно, висновки і пропозиції аргументовані недостатньо, оформлення неохайне.

Роботи, які не відповідають установленим вимогам, поверта­ються на доопрацювання.

Особливості оцінювання модульних контрольних робіт: після захисту курсової роботи студент отримує оцінку («відмінно», «добре», «задовільно»), що відповідає визначеної згідно з навчальною програмою для даної спеціальності кількості балів за модульну курсову роботу максимальної («відмінно»), середньої («добре») і мінімальної («задовільно»).

2 Методичні рекомендації по розробці основної частини курсової роботи

2.1 Основні принципи побудови основної частини курсової роботи.

  1. Розділ: на основі зібраних матеріалів щодо діяльності досліджує мого підприємства розглядаються наступні питання, стисла характеристика об’єкта дослідження, аналіз трудових показників, аналіз соціально-трудової сфери обраного підприємства, його окремого підрозділу чи проекту, визначення позитивних і негативних боків діяльності підприємства, а також невикористаних можливостей розвитку підприємства, визначення з них найбільш важливих. Підсумком розробки розділу має бути визначення (по ходу розробки 1 розділу і у висновках по 1 розділу) стану, основних проблем та невикористаних можливостей у розвитку підприємства стосовно трудової та соціально-трудової сфер діяльності підприємства. За підсумками розробки 1 розділу мають бути наведені “Висновки по 1 розділу”, що повинні висвітлити основні досягнуті результати розробки розділу. Рекомендована назва розділу „Аналіз трудової та соціально-трудової сфер діяльності підприємства _________”.

  2. Розділ: теоретичний – на основі кола визначених негативних боків діяльності підприємства, а також невикористаних можливостей розвитку підприємства, визначення з них (проблем і невикористаних можливостей) найбільш важливих, проводиться розробка теоретичних аспектів, розгляд прикладів вирішення аналогічних проблем іншими підприємствами та вибір найкращого варіанту (ів) або їх симбіозу щодо можливостей поліпшення трудових і соціально-трудових показників підприємства. Підсумком другого розділу має бути визначення (по ходу розробки 2 розділу і у висновках по 2 розділу) найкращого шляху або шляхів вирішення проблеми (або проблем) та (або) використання невикористаних можливостей розвитку підприємства, що були визначені (проблеми і невикористані можливості) у першому розділі. Такий шлях або шляхи повинні привести до поліпшення стану трудової та соціально-трудової сфер діяльності підприємства. За підсумками розробки 2 розділу мають бути наведені “Висновки по 2 розділу”, що повинні висвітлити основні досягнуті результати розробки розділу. Рекомендована назва розділу „Розробка теоретичних шляхів щодо можливостей поліпшення трудових і соціально-трудових показників підприємства ___________”.

  3. Розділ: впровадження конкретної (их) пропозиції (ій), тобто застосування для підприємства, що аналізується, варіанту (обраного в 2 розділі) покращання стану трудової та соціально-трудової сфер об'єкту аналізу з конкретним обґрунтуванням, розрахунками і порівнянням стану до реалізації пропозицій і після. Підсумком розробки третього розділу має бути покращання трудової та соціально-трудової сфер діяльності підприємства, що прогнозується, завдяки застосованому(им) шляху(ам), що підтверджується зміною на краще (завдяки пропозиції) показників у періоді, що прогнозується, та економічною ефективністю пропозицій. За підсумками розробки 3 розділу мають бути наведені “Висновки по 3 розділу”, що повинні висвітлити основні досягнуті результати розробки розділу. Рекомендована назва розділу „Розробка конкретної (их) пропозиції (ій) щодо поліпшення трудових і соціально-трудових показників підприємства _____” або „Пропозиція (ї) по поліпшенню трудових і соціально-трудових показників підприємства ___ шляхом ___”.

За підсумками розробки кожного розділу мають бути наведені висновки, що відображають основні результати, що досягнуті у результаті розробки розділу. Висновки наводяться без № з назвою “Висновки по 1 (2, 3) розділу”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]