Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломная А.Хоменко Часть 2.docx
Скачиваний:
45
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
119.16 Кб
Скачать

Склад лікування і програм фізичної реабілітації хворих на інтермітуючу ба

Група хворих

Склад лікування і програми ФР

Контрольна група з традиційними методами ЛФК

Медикаментозне лікування.

Фізіотерапія: УФО грудної клітки, галоаерозольтерапія.

ЛФК: лікувальний класичний масаж, традиційна ЛГ.

Основна група з модифікованими методами ЛФК

Медикаментозне лікування. Фізіотерапія: УФО грудної клітки, галоаерозольтерапія. ЛФК: модифікований лікувальний комбінований масаж, модифікована ЛГ, циклічні тренувальні вправи (дозована ходьба по сходах, дозована ходьба по прямій місцевості), спеціальні маніпуляційні фізичні втручання.

Спостереження за кожним пацієнтом в умовах стаціонару проводилося в середньому 20-25 днів.

Пацієнтам обох груп на початку перебування в стаціонарі та після завершення курсу реабілітації було проведене медико-біологічне обстеження, до якого було включено вимірювання антропометричних показників (вага тіла, зріст, артеріальний тиск); оцінку функціонального стану дихальної системи (спірометрія, пікфлоуметрія). Показники були занесені кожному пацієнту в індивідуальну історію хвороби у відповідні таблиці.

Результати дослідження після завершення експерименту були обчислені за допомогою методів математичної статистики, зокрема за допомогою коефіцієнта Ст’юдента, а також було зроблено порівняльний аналіз середніх результатів показників контрольної та основної груп. Розходження вважали достовірними при р < 0,05.