Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tovaroznavstvo_непрод_товаров-Zrezarcev.pdf
Скачиваний:
1289
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
8.01 Mб
Скачать

Кожний вентилятор має номер або марку, що відповідає діаметру робочого колеса у дециметрах.

Підвісні вентилятори призначені для створення рухливості повітря у приміщеннях. Складаються з електродвигуна, закріпленого на штанзі до стелі, на вісь якого встановлені лопаті (найчастіше — три). Довжина лопатей 900, 1200, 1500, 1800мм.

9.1.19. Калорифери

Використовують для нагрівання повітря, яке подається у приміщення (приточна вентиляція). В якості теплоносія використовують гарячу воду (тип КВ) або водяну пару (тип КП). Теплоносій подають по трубках, на які надівають пластинки (для збільшення площі тепловіддачі). Таку систему труб обдувають холодним повітрям. За тепловою потужністю калорифери випускають моделей: СМ — найменша, М — мала, С — середня, Б — велика, СБ — найбільша. Кожна модель має 12 номерів, які визначають площу поверхні нагріву та приєднувальні розміри до системи живлення.

Маркування включає назву теплоносія, модель, номер і тип серебріння труб. Наприклад:

КП С — 11 — П

калорифер з обігрівом парою

 

 

пластинчатий

середня модель

 

 

 

номер

 

 

 

 

 

На кожному насосі, компресорі або вентиляторі закріплюють табличку, в якій вказують: товарний знак виробника, тип (модель) виробу, рік виготовлення, позначення за системою виробника, продуктивність, кінцевий тиск, частоту обертання істандарт.

Оброблені поверхні, запчастини та інструмент покривають консервантом для захисту від атмосферного впливу.

Насоси і компресори упаковують у решітчасті дерев’яні ящики, вистлані водонепроникним папером. Великогабаритні насоси і компресори допускається транспортувати та зберігати без упаковки, але обов’язково з нанесенням консервантів. Патрубки, маслопроводи тощо загортають у парафінований папір і вкладають в окремі ящики.

Компресори і вентилятори зберігають в сухих опалюваних приміщеннях, обладнаних вентиляцією на підлозі або на піддонах. Транспортують будь-яким видом транспорту, захищаючи від опадів і механічних пошкоджень.

292

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]