Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
инфоматикаaccess.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
647.68 Кб
Скачать

Послідовність виконання роботи

  1. Запустіть програму опрацювання бази даних.

  2. Відкрийте БД, у якій є таблиця Оценки.

  3. Створіть форму для таблиці Оценки. У головному вікні БД виберіть закладкуФормыСоздать.

  4. Активізуйте Мастер формі виконайте всі його вказівки (кроки). У вікніНовая формавиберітьМастер форм, а такожисточник данных таблицюОценкиОК.

  5. Виберіть поля, які повинні бути у формі. У вікні Создание формвиберіть усі поля кнопкою >> Далее.

  6. Виберіть зовнішній вигляд форми. Виберіть в один столбец Далее.Які ще є способи розташування полів у формі?

  7. Виберіть стиль форми (фон, заставку), на приклад, облака.Які є стилі форми?

  8. Надайте формі ім'я. Уведіть ім'я: Оценки увімкніть режимоткрытия формы для просмотра и ввода данных (перший вимикач) Готово.

  9. Виконайте слідцючі дії. Перегляньте усі записи використовуя кнопки гортання у нижній частині форми, вставте новий запис тощо.

  10. Перейдіть у режим Конструктора для вставляння нових елементів у форму. ВидКонструктор. Переконайтеся, що на екрані є панель елементів керування. Якщо її немає, то виконайте командиВид Панель элементов.

  11. Форма може містити заголовок і примітки. Якщо потрібно, підготуйте форму для введення заголовка і приміток ВидЗаголовок/Примечание формы.

  12. Збільшіть розміри вікна конструктора і його частин. Як ви це зробили?

  13. Уведіть заголовок форми "ОЦЕНКИ СТУДЕНТОВ" і розмалюйте його. Для цього натисніть на кнопку Аана панелі елементів і клацніть у полі Заголовок формы,введіть текст заголовка, натисніть на клавішу вводу. Клацніть над текстом, щоб перетворити заголовок в об'єкт. Змініть його розміри і розташування. Змініть розмір шрифту і його стиль, кольори букв, фону, меж тощо. У правому нижньому кутіЗаголовок формывставте текст з назвою групи.

  14. Вставте рисунок у Заголовок формы.Виберіть на панелі елементівРисунок . Для розміщення рисунка у поліконтекстне менюСвойстваУстановка размеров.

  15. УполіПримечание формывставте текст: Выполнил (нила) Фамилия. Якщо немає вільного місця у поліЗаголовка чиПримечание, то треба перетягнути об'єкти у формі на інші місця, щоб звільнити місце. Однак ліпше задати розміри усіх частин формиконтекстне менюСвойстваМакет Высота ввести потрібне значення.

  16. Перегляньте результати роботи на екрані, задавши режим ФормиВид Режим формыабо відповідна кнопка на панелі інстументів.

  17. Поверніться в режим КонструктораВидКонструктор.

  18. Вставте у форму обчислювальний елемент керування. Вставте поле з назвою СрБалл, значення якого є середнє для кожного студента з усіх предметів. Для цього натисніть на кнопкуаб|.Клацніть на формі там, де повинне бути значення поляСрБалл. Перемістіть об'єкти, якщо треба, на вільні місця. Введіть ліворуч назву поля, а в рамку праворуч - формулу для обчислення=([Предмет1] + [Предмет2] + [Предмет3])/3.

  19. Додайте елемент Поле со списком. На панелі елементів увімкніть режимМастера, виконуйте послідовність дій Мастера:у вікніСоздание полей со спискомПоиск записи в форме на основе значения, которое содержит поле со списком виберіть поля Номер и Фамилия, залишить прапорець Скрыть ключевой столбец. Елемент Подпись перейменуйте,як Поиск по фамилии.

  20. Розташуйте на формі кнопку для огляду наступного запису. Натисніть на кнопку Кнопка на панелі елементів і клацніть на формі, де треба розмістити кнопку. Відкриється вікноМастер создания кнопок (кнопка ). У категоріїПереходы по записям виберіть діюСледующая запись введіть текст підпису кнопки:Вперед, і виберіть рисунок кнопки з меню зразків. Ім'я кнопці можете не давати. Також розташуйте на формі кнопки з назвамиНазад,Добавить записьі кнопкуЗакрыть формуз категоріїРабота с формой.

  1. Додайте в області Примечание форми кнопки для вибору данних за певною літерою. Відкрити форму Оценкив режиміКонструктор. На панелі елементів керування відключить режимМастера та виберіть елементГруппа переключателей, надайте йому ім'яОтбор(Свойства вкладка ДругиеИмя). У середині группи розташуйте 29 елементівВыключатель,надайте їм підписи - відповідні літери та номера от 1 до 29 (СвойстваПодписьиЗначение параметров).

  2. Створіть макрос для роботи з кнопками вибору. Виберіть елемент ГруппаСвойства вкладка События После обновления  кнопка  вікно Построителя макросов  додайте стовпець Условие ВидУсловия. Для 1-28Выключателейзапишить слідуючі 28 макросів:

Для 29 - таку макрокоманду:

Закрийте вікно Построителя макросов та збережіть макроси. Перейдіть у режим форми та перевірте роботу макроса.

  1. Перейдіть у режим форм і погортайте записи форми, користу­ючись своїми кнопками. Уведіть два нових записи у режимі форм. Вилучіть будь-який запис з БДПравкаУдалить запись.

  2. Перегляньте базу даних в режимі таблиці ВидРежим таблицы.

  3. Закрийте базу даних зберігаючи форму. Закінчіть роботу.