Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Laboratorna_robota.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
3.64 Mб
Скачать

2) Вимоги безпеки під час проведення бурових робіт.

2.1) Бурові роботи необхідно проводити відповідно до технологічних інструкцій, розроблених підприємством для кожного способу буріння (шарошкового, вогневого).

2.2) Кожну свердловину, діаметр устя якої перевищує 250 мм,після закінчення буріння необхідно перекрити.

Ділянки пробурених свердловин необхідно обов’язково огороджувати попереджувальними знаками.

2.3) Під час буріння перфораторами та електросвердлами ширина робочої берми повинна бути не менше ніж 4 м. Підготовлені для буріння негабаритні блоки гірничої маси необхідно складувати стійко в один шар поза зоною можливого обвалення уступу.

3) Вимоги безпеки при очисного вийманні гідромоніторами.

3.1) Висота гідро уступу під час гідромоніторного розмиву повинна залежати від фізико-механічних властивостей порід, конструкції гідромоніторів і застосованого поряд розмиву, але не повинна перевищувати 30 м. ІВ окремих випадках, під час розробки уступів з крейдовими відкладеннями, допускається збільшення їх висоти до 50 м. за розробленим проектом з дотриманням додаткових заходів безпеки.

3.2) Експлуатація гідро відвалів та водосховища повинна проводитись згідно з технологічними інструкціями, розробленими підприємством для гідро відвалів та водосховищ.

3.3) Усі водозбірні та водоскидні споруди гідро-відвалів (канави, труби, шандорні колодязі) повинні бути розраховані на максимально можливий приплив.

Після закінчення гідро-розмивного сезону всі ці споруди необхідно оглянути та скласти документи про їх стан.

3.4) Будівництво гідротехнічних споруд (грабель, дамб) та їх нарощування, а також водоскидних споруд можна здійснювати тільки згідно з проектами, складеними на підставі гірничого-геологічних досліджень і визначених фізико-механічних властивостей порід.

3.5) У разі гідро-механізованого способу розробки відстань від гідромоніторної установки та іншого вибійного устаткування (скреперів, бульдозерів) до вибою повинна бути не менше ніж 0,8 висоти уступу. Для глинистих щільних і лісо-видних порід, здатних до обвалення глибами, ця відтань повинна бути не менше ніж 1,2 висоти уступу.

3.6) Проводити у вибої допоміжні роботи (перестановку обладнання тощо) можна тільки після ретельного огляду вибою, ліквідації "козирків" і нависів.

3.7) Нахили уступів відпрацьованих ділянок повинні бути такими, щоб вони не перевищували нахили природного укосу порід.

3.8) Відвали свіже-намитих порід необхідно позначити знаками, що забороняють прохід людей по цих відвалах.

3.9) Для підходу до скидного і водозабірного колодязів необхідно проклади місток з перилами висотою не менше ніж 1 м. Устя водоскидного колодязя гідро відвалу повинно бути огороджене для запобігання падінню людей у колодязь.

3.10) Будівництво всіх гідромеханічних споруд(дамб, гребель, перемичок і водоскидних споруд) необхідно здійснювати відповідно до проектів.

3.11) На землесосних установках пульповоди та водоводи повинні бути обладнані зворотними клапанами.

4) Вимоги безпеки під час розморожування мерзлого ґрунту.

4.1) Під час виконання робіт з розморожування мерзлого ґрунту парою або його електрозаморожування необхідно вживати заходів, що забезпечують безпеку робіт.

4.2) Для розморожування ґрунту парою необхідного використовувати матеріали, що відповідають вимогам НПАОП 0.00-1.11-98. Монтаж паропровідні необхідно проводити відповідно до технологічного інструкції, розробленої підприємством для робіт з розморожуванням ґрунту.

4.3) Розморожувати грунт парою під повітряними ЛЕП дозволяється.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]