Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ласунка.rtf
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
720.21 Кб
Скачать

4. Дослідження та аналіз ринків збуту продукції (послуг)

Кондитерські вироби підприємства "ЛАСУНКА" розраховані на пересічного споживача із середнім достатком і гарним смаком.

Даний вид продукції охоплює широке коло людей, різних вікових груп. На попит, на даний вид товару впливають особисті переваги покупця, якість і зовнішній вигляд товарів. Ми виготовлятимемо кондитерські вироби високої якості за ціною від 35 до 55 грн. за 1кг виробу і за ціною від 55 до 100 грн. за 1 кг виробу, якщо виготовлятимемо на замовлення.

Хоча даний вид продукції охоплює широке коло людей, різних вікових груп, але найбільше нашу продукцію споживатимуть діти, хоча покупцями будуть дорослі. Саме діти стимулюватимуть своїх батьків постійно купляти продукцію нашої фірми. Це забезпечить нашій фірмі стабільний обсяг збуту, а отже, і постійний прибуток. В більшій кількості споживатимуть наш товар на свята, тому саме в ці періоди часу нам буде необхідно виготовляти більшу кількість кондитерських виробів.

Виконаний нами аналіз ринку показав, що ринкова потреба у тортах складає щоденно приблизно 50-60 шт. На початковому етапі планові обсяги реалізації складають приблизно 35 шт в день. Реально оцінюючи свої можливості, ми плануємо збільшити обсяги випуску і реалізації до 100 шт в день.

Для того, щоб задовольнити потреби споживачів у повному розумінні, недостатньо виготовити товар, який потрібен споживачеві, продумати ефективну цінову політику. Крім цього товар має бути доставлений, по – перше, у потрібній кількості, по – друге, у потрібний час, і по – третє, у потрібне місце.

Збутова політика фірми має органічно поєднуватись з іншими елементами комплексу маркетингу: характеристиками товару, ціновими стратегіями, тощо.

Наша продукція розрахована на широке коло споживачів без вікових чи будь-яких обмежень. І ходь ми орієнтуємося на споживачів з середнім рівнем доходу наша продукція буде доступна і споживача із низьким рівнем доходів.

5. Характеристика конкурентного середовища конкурентні переваги

На ринку існує багато фірм, що випускають кондитерські вироби. Подібні фірми стабільні на ринку. Але даний вид товарів широко споживається населенням і тому купівля тортів буде досить високою.

Важливим є питання чим саме відрізнятиметься наш продукт від аналогів, тобто визначення позицій товару на ринку щодо товарів конкурентів. Кожний товар має певну споживчу цінність для покупця, адже саме для задоволення певних потреб він і створюється. Чим досконаліший товар, з погляду покупця тим сильніші позиції фірми – виробника у конкурентній боротьбі. Вибір позиції товару має ґрунтуватися на реальних перевагах товару. Треба врахувати, яку позицію займають в цьому сегменті конкуренти і яка позиція з огляду на споживачів є кращою.

Сильні сторіни нашого підприємства це:

  • чітка організація підприємства;

  • відпрацьована система розподілу праці;

  • застосування натуральних інгредієнтів у виготовлення продукції.

  • завжди свіжа продукція, на відміно від тортів які продаються в місцевих магазинах.

Слабкі сторони:

  • високий рівень матеріальних витрат, що пов'язаний з недавнім відкриттям;