Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГР Информатика.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
11.03.2016
Размер:
596.48 Кб
Скачать

Ііі. Структура і зміст роботи

Робота виконується на персональному комп'ютері за допомогою процесорів електронних таблиць і подається у вигляді пояснювальної записки і комп'ютерних файлів на технічному носієві. Пояснювальна записка містить виклад виконання завдання з потрібними ілюстраціями. У вигляді файлів надаються робочі книги процессора електронних таблиць з необхідними розрахунками і пояснювальна записка.

Пояснювальна записка повинна містити такі розділи:

  1. Мета роботи

  2. Актуальність роботи

  3. Обгрунтування вибору засобів розв’язання задачі і короткі теоретичні відомості.

  4. Опис процедури розв’язання задачі з короткими поясненнями.

Додатки

Висновок

Список використаних джерел

Мета роботи містить стисле формулювання мети роботи. Студент повинен в кількох реченнях сформулювати мету роботи.

Актуальність роботи. В даному розділі студент повинен коротко описати значення статистичної обробки даних у фармації, а також значення того класу задач, які є предметом РГР. Обсяг розділу має становити приблизно 1 сторінка аркушу А4.

Обгрунтування вибору засобів розв’язання задачі і короткі теоретичні відомості. У цьому розділі наводиться короткий огляд сучасних засобів розв’язання подібних задач і обґрунтовується застосування при виконанні РГР процесора електронних таблиць (ПЕТ). Оскільки у даному конкретному випадку навчальної задачі вибір фактично визначений програмними засобами, що використовуються при вивченні курсу (ПЕТ MS Access i ПЕТ OpenOffice Calc), то у даному розділі достатньо навести короткі загальні відомості про процесори електронних таблиць та більш конкретно – про їх засоби статистичної обробки даних у зв’язку з завданнями РГР.

Опис процедури розвязання задачі з короткими поясненнями. Даний розділ містить опис процедури розв’язання задачі з короткими поясненнями до кожного пункту.

Робота має бути структурована відповідно до набору завдань РГР. Виконання кожного завдання РГР (визначення точкових оцінок, інтервальних оцінок тощо) має бути подано окремим пунктом або підпунктом. До кожного етапу мають бути наведені математичні формули і короткий опис реалізації відповідних розрахунків засобами процесора електронних таблиць. Пояснення слід ілюструвати скріншотами вікон програми з формулами, що значно спрощує пояснення і робить опис більш зрозумілим. Результати виконання завдань мають бути наведені безпосередньо у відповідному пункті, а також можуть бути проілюстровані відповідними матеріалами у додатках.

При виконанні завдань РГР слід застосовувати засоби обраного процесора електронних таблиць, такі як вбудовані функції, пакет аналізу тощо. При використанні деякої функції слід при потребі навести обґрунтування її вибору та пояснення до конкретного застосування. У випадку відсутності необхідної вбудованої функції слід створити формулу для реалізації відповідних обчислень.

Додатки в даній РГР не є обов’язковими. У додатках можуть бути розміщені ілюстративні матеріали, такі як таблиці, діаграми, схеми тощо, які не включені до основної частини.

Висновок. У висновку слід стисло сформулювати результат виконання роботи.

Список використаних джерел. Використані при виконанні роботи джерела інформації потрібно представити у записці згідно з вимогами.

Перелік використаної літератури та інших інформаційних джерел оформляють з нової сторінки, розташовуючи заголовок “ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ” по центру великими літерами більш високої насиченості, після чого пропускається один рядок.

Перелік містить список джерел, які було використано в процесі виконання роботи, і на які повинні бути обов’язкові посилання в тексті звіту. Усі джерела (книги, статті, патенти, журнали, Інтернет-сторінки) в загальний список записуються в порядку посилання на них в тексті. Посилання на джерело наводять в квадратних дужках […], вказуючи порядковий номер за списком.

Кожне джерело повинно бути вказано разом з видавництвом, роком видання, кількістю сторінок. У списку кожне джерело записують мовою оригіналу з абзацу, нумерують арабськими цифрами, починаючи з одиниці. Правильне оформлення певного джерела інформації можна переглянути у переліку літературних джерел у будь-якому навчальному посібнику. Якщо у списку використаних джерел є посилання на Інтернет-сторінки, слід наводити їх разом із назвою Інтернет-сторінки.

Приклад оформлення переліку використаних джерел різного характеру:

Посилання на книги:

1. Хомоненко А.Д., Цыганков В.М., Мальцев М.Г. Базы даннях: Учебник для высших учебных заведений / Под ред. проф А.Д. Хомоненко – СПб.: КОРОНА принт, 2002. - 672 с.

2. Жалдак М.І., Рамський Ю.С. Інформатика. – К.: "Вища школа", 1991. – 384 с.

Посилання на журнали:

4. Ершов А.А. Стабильные методы оценки валидности тестов // Психологический журнал. – 1998. – №8. – С. 86-91.

Посилання на web-сторінки:

5. Windows Vista – Википедия // Електронный ресурс: http://ru. wikipedia. org/wiki/Windows_Vista.

6. Портал Безпека: Новые технологии защиты медицинской информации // Електронный ресурс: http://bezpeka.com/ru/news/2008/10/30/virus-injection.html.

ІV. ОФОРМЛЕННЯ РОЗРАХУНКОВО – ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ

Пояснювальна записка до розрахунково-графічної роботи являє собою окремий документ, який має бути оформлено згідно вимог Міністерства освіти, науки, молоді та спорту та вищого навчального закладу. Основні з них такі:

  • виклад тексту державною мовою з однієї або з обох сторін аркуша білого паперу формату А4;

  • нумерація сторінок в правому нижньому кутку аркуша або по центру;

  • базовий шрифт — Times New Roman; кегль — 14; міжрядковий інтервал — 1,5;

  • береги полів: праве — 10 мм; ліве — 25 мм; верхнє і нижнє — 25 мм;

  • чіткість шрифтів, таблиць, графіків тощо;

  • таблиці підписуються згори по центру, графіки знизу по центру;

  • рисунки мають бути пронумеровані і підписані, нумерація рисунків послідовна суцільна, рисунки підписуються знизу по центру;

  • рисунки відділяються від основного тексту відступом;

  • формули нумеруються, номер формули записується у круглих дужках на правому кінці рядка формули;

  • виділення структурних частин роботи з нової сторінки та великими літерами;

  • розділи позначаються римськими цифрами, параграфи — арабськими цифрами, розділеними крапкою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]