Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
362.5 Кб
Скачать

6 Регіональна політика, розвиток мережі філій та відділень. Стратегія і перспективи розвитку

Здійснення програми стратегічного розвитку банку в найближчі роки передбачає, перш за все, послідовну розбудову регіональної мережі. Втілюючи політику створення першокласних банківських установ, що використовують новітні технології, укомплектованих найсучаснішим обладнанням і забезпечених досвідченими фахівцями, АБ «БРОКБІЗНЕСБАНК» у 2004-2006 рр. значно розширив структурну мережу підрозділів.

Введено в дію нові філії – Київську, Одеську, Львівську, Дніпропетровську, Запорізьку, Горлівську, Сумську, Вінницьку, Харківську, та Ужгородську, більше 40 відділень у різних регіонах України. Зростаючий вплив банку не тільки в центрі, але й на місцях стає відчутнішим з кожним роком.

Завдяки подальшому розвитку мережі філій та відділень невдовзі в усіх регіонах України можна буде скористатися перевагами АБ «БРОКБІЗЕНСБАНК». Придбано чимало приміщень та земельних ділянок для Дніпродзержинського та Верхньодніпровського відділень Дніпропетровської філії, Мілоського відділення Луганської філії та Мелітопольського відділення Запорізької філії.

Управління регіональною мережею базується на принципах самоокупності та повного госпрозрахунку і спрямоване на розвиток клієнтської бази, збільшення обсягів операцій та спектру банківських послуг, залишків на рахунках, обсягів кредитних операцій та покращення їх якості, підвищення ефективності банківської діяльності, зменшення фінансових та операційних ризиків.

Позитивні тенденції розвитку та зміцнення банківської системи та посилення довіри населення до неї створюють надійні передумови для динамічного розвитку АБ «БРОКБІЗНЕСБАНК» як універсальної фінансової установи, що раціонально та ефективно управляє коштами клієнтів. 2007 рік має бути роком подальшого зростання та стабільного закріплення в групі великих банків України.

Банк визначає цілі та інструменти, які забезпечать посилення його впливу на основних сегментах ринку фінансових послуг, створення системи власних конкурентних переваг, впровадження перспективних банківських продуктів та програм, утвердження позицій на міжнародному ринку.

Правління передбачає збільшити приріст балансу на 25-30%. Прибуток банку зросте вдвічі, регулятивний капітал збільшиться на 40-50%, статутний капітал зросте на 100-150 млн. грн.. І надалі важливим напрямком буде робота по зростанню рентабельності та прибутковості операцій. Планується збільшити кредитний портфель на 30-35% загального обсягу.

Продовжується робота як з великими клієнтами на основі індивідуальних схем з максимальним урахуванням особливостей їх бізнесу, так і з представниками середнього і малого підприємництва.

Розвиток клієнтської бази фізичних осіб, надання широкого спектру фінансових послуг, швидке та якісне обслуговування населення – важливі фактори, що визначають успіх діяльності будь-якої банківської установи. Тому нарощуватимуться обсяги залучення приватних клієнтів, триватиме впровадження пільгових програм для певних категорій споживачів, зокрема, пенсіонерів та студентів.

Перспективними напрямками банку на 2007 рік визначено:

  • розширення і розвиток регіональної мережі;

  • розвиток банківських операцій з цінними паперами;

  • розвиток операцій з міжнародними платіжними картками;

  • впровадження нових банківських продуктів.

Розвиток регіональної мережі є одним із стратегічних напрямків діяльності банку, що відображає інтереси клієнтів та акціонерів. Основні зусилля спрямовані на розширення клієнтської бази, покращення якості обслуговування, надання повного спектру банківських послуг у всіх регіонах України. Протягом 2007 р. планується значно розширити мережу відділень у діючих філіях. Надалі банк реалізовуватиме стратегічний курс на створення власних підрозділів у кожному обласному центрі України.

Зважаючи на значні можливості щодо ефективної діяльності на фондовому ринку, банк зосередить увагу на операціях з високоліквідними цінними паперами підприємств, що мають стабільний фінансовий стан та високу репутацію. Вкладення у високоліквідні цінні папери зростуть на 35-40%. Планується поступово залучати до операцій з цінними паперами філії.

Отримання ліцензії міжнародної платіжної системи MasterCardInt. На здійснення торгового еквайрінгу дасть змогу клієнтам банку розраховуватись карткою у торгівельно-сервісних центрах. Впроваджено новий вид платіжної картки – MasterCard Electronic, що дозволяє отримати нову ексклюзивну послугу – поповнення карткового рахунку в режимі он-лайн у відділеннях банку за допомогою платіжного терміналу.

Розвивається мережа обслуговування міжнародних платіжних карток – збільшуватиметься чисельність банкоматів і пунктів видачі готівки, на обслуговування міжнародних платіжних карток залучатимуться підприємства торгівлі та послуг. Впроваджується новий банківський сервіс – продаж ваучерів мобільного зв’язку, оплата комунальних платежів у банкоматах, поповнення рахунків контрактними абонентами мобільного зв’язку.

Активно розвиватимуться програми споживчого кредитування фізичних осіб, надання позик на купівлю автотранспорту, впровадження іпотечного кредитування, зокрема, на придбання житла.

Успішне виконання цих завдань виведе банк на принципово новий рівень обслуговування клієнтів і значно розширить можливості в розробці та впровадженні нових банківських продуктів.

У 2007 році планується розвивати співпрацю з партнерами АБ «БРОКБІЗНЕСБАНК» на ринку фінансових послуг: здійснювати продаж банківських і страхових продуктів, створювати недержавні пенсійні фонди, разом з фінансовими установами інвестувати будівництво житла, надавати іпотечні кредити.

З метою досягнення міжнародних стандартів банківської діяльності увага приділятиметься розширенню взаємовигідного співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями і не фінансовими установами. Це сприятиме залучення ресурсів світового ринку капіталу, підвищенню іміджу серед закордонних партнерів.