Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова - безалкогольн_ напої.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
02.11.2018
Размер:
800.26 Кб
Скачать

Споживач

Споживач с Споживач поживач

Канал нульового рівня Однорівневий канал Дворівневий канал

Рис. 8 Три рівні каналів розподілу

Фірма “АкваВіт” використовує два рівні: дворівневий та однорівневий конали збуту.

Дворівневий канал - це посередницькі функції виконують декілька фірм чи декілька осіб.

Однорівневий канал - це посередницькі функції виконує одна фірма чи особа.

Оскільки ми - невелика фірма і виходимо на новий ринок з вже існуючим товаром, то доцільно буде розповсюджувати наш товар через вже існуючі магазини, заключивши з ними угоду про оптові поставки товару. Також плануємо залучити до нашої торгівлі всеукраїнські продуктові супермаркети, наприклад, мережа магазинів "Арсен", "Сільпо", "Фуршет" і т. д. Отже, планується що дані магазини будуть брати на реалізацію наш товар великим об'ємом партій із певною націнкою, що в свою чергу дасть можливість розповсюджувати наш товар по всій території країни, а отже збільшити географію споживачів. А також планується провести пробний продаж (невеликими партіями в якомога більшій кількості магазинів),щоб визначити де швидше розкуплять.

Розраховуємо дохід від реалізації, сумарні, змінні, а також постійні витрати підприємства:

Рис. 9 Теоретичний рівень критичного збуту

Розділ 6. Планування кампанії по просуванню товару

Маркетингові комунікації

Отже, останнім етапом нашої роботи буде формування системи маркетингових комунікацій (СМК), які фірма буде використовувати для просування свого товару на ринку.

В умовах насиченого ринку недостатньо розробити новий якісний товар, встановити на нього оптимальну ціну і вибрати ефективні канали розподілу. Дедалі більшої уваги набирає четверта складова маркетингу - методи просування товару, під якими розуміють сукупність маркетингових рішень, пов'язаних із комунікацією. Система маркетингових комунікацій фірми спрямована на інформування, переконання, нагадування споживачам про її товар, підтримку його реалізації, а також створення позитивного іміджу фірми.

Фірма “АкваВіТ” є порівняно новою на українському ринку, тому маркетингова політика комунікацій є для неї особливо важливою.

Одною з найголовніших елементів комунікаційної політики є реклама, основною ціллю якої є формування іміджу фірми. Зокрема за допомогою реклами поширюються знання про фірму та про послуги, які вона надає; реклама впливає на прийняття рішення про купівлю потенційними споживачами фірми; також за допомогою реклами формується позитивне ставлення до фірми, її послуг з боку суспільства.

В процесі планування рекламної кампанії потрібно:

1. Визначити цільову аудиторію реклами:

2. Обґрунтувати вибір засобів реклами і її розповсюдження:

Споживачами елітної косметики є люди різного віку і різної статі, але з певним рівнем доходу. Рекламу потрібно давати так щоб вона охоплювала ті кола потенційних споживачів які були визначені раніше.

Одним із видів нашої реклами, якому підприємство приділяє найбільшу увагу, є організація реклами на місці продажу. Планується установка рекламно – дигустаційних столів в продуктових супермаркетах (Фуршет, Арсен, Сільпо, Ашан), де можна буде дізнатись усі необхідну інформацію про продукцію від наших консультантів, а також скуштувати напої. Також з власниками магазинів будуть проведені переговори про надання дозволу на розміщення рекламних банерів нашої продукції безпосередьо в точках продажу.

Також планується здійснювати рекламу на телебаченні. Ця реклама має експресивний характер і здійснює емоційний вплив на адресатів унаслідок поєднання зображення, звуку і руху; дає змогу охопити широку аудиторію і якісно відтворити рекламну інформацію. Завдяки цьому про нашу фірму і наш товар дізнається багато людей. Планується заключити договір з декількома місцевими телерадіокомпаніями ( ZIK, 12 канал, ТРК Люкс), а в майбутньому, при успішні діялбності підприємства – також із загалнонаціогальними (1+1, ІНТЕР)

Недоліками цієї виступають: швидкоплинність рекламного контакту, перевантаження рекламою.

А також реклама буде розміщена в Інтернеті, на міському транспорті (електротранспорті, маршрутні таксі), а також на щитах ”big board”.

На сучасному ринку все більшого розповсюдження набуває такий елемент комунікаційної політики як налагодження зв’язків із громадкістю. Фірма “АкваВіт” ще не встигла налагодити систему Public Relations, проте планує це зробити в найближчому майбутньому.

Основне завдання рекламного звернення – поширити інформацію про фірму і про вироби , які вона пропонує. Взірець рекламного звернення має вигляд:і він буде розміщений як логотип спонсора на футболках футболної команди «ФК Карпати».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]