Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова - безалкогольн_ напої.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
02.11.2018
Размер:
800.26 Кб
Скачать

Висновок

Отже, виконуючи дану курсову роботу, ми прийняли низку рішень по чотирьох складових комплексу маркетингу : товару, ціні, організації збуту продукції і методах її просування.

В цій курсовій роботі ми проаналізували вплив різних факторів на ефективність діяльності підприємства, тобто його прибутків і обсягів збуту, зробили висновки, що найефективнішими є маркетингові заходи.

В умовах встановлення ринкової економіки важливим чинником успішного функціонування підприємства є його вчасна і вдала скерованість на засади маркетингу. Власне впровадження концепції маркетингу у життя дає можливість формувати раціональні виробничі програми, оперативно реагувати на ринкову ситуацію та розвиватися в умовах жорсткої конкуренції.

Джерелом маркетингової діяльності є дослідження ринку. Воно передбачає вивчення та дослідження поведінки споживачів. Окрім вивчення поведінки споживачів, комплексне дослідження ринку передбачає аналіз ринкових можливостей, які відкриваються перед підприємством. У ході таких досліджень визначають місткість ринку, планують частку підприємства на ньому, прогнозують величину попиту на продукцію. Розробивши анкети і провівши опитування була зібрана первинна інформація із використанням вторинної.

Використовуючи результати анкетування, ми сегментували ринок і позиціонувати на ньому товар, розробили товарну політику, визначили ціну товару фірми, а також розробили основні системи збуту.

Далі аналізують структуру ринку, що передбачає дослідження товару, співвідношення попиту і пропозиції на нього, динаміки цін. Значну увагу потрібно приділити вивченню діяльності конкурентів, їх сильним та слабким сторонам.

Аналіз ринкових можливостей тісно пов'язаний з дослідженням ринкової сегментації, яка може здійснюватися за різними змінними параметрами. Найчастіше сегментацію споживчого ринку проводять за географічними, демографічними, психологічними принципами. Ринкові дослідження ми завершили позиціонуванням нашого товару у порівнянні з товарами конкурентами, після чого було детально розроблено комплекс маркетингу.

Товар є першою і найважливішою складовою комплексу маркетингу, що його фірма розробляє для своїх споживачів. Стосовно товару приймають велику кількість різних рішень, які становлять сутність маркетингової товарної політики підприємства. Зокрема для свого цільового ринку фірма “АкваВіт” розробила товар з використанням його трирівневої моделі, тобто було визначено і описано характеристики товару, його якісні параметри, дизайн.

Цінова політика фірми охоплює багато різних аспектів, серед яких важливе місце посідають проблеми ціноутворення на нові товари. На цьому етапі було вирішено вибрати модель ціноутворення, що базується на попиті. Проте упродовж ринкового життя товару потрібне постійне коригування ціни, її пристосування до змін ринкового середовища.

Останнім етапом роботи було формування системи маркетингових комунікацій, за допомогою якої буде здійснюватись просування нашого товару на ринку. Звичайно кожне підприємство мусить формувати свій ефективний комплекс маркетингових комунікацій, враховуючи велику кількість факторів, зокрема характер продукту і тип ринку, стадією життєвого циклу товару, обрану стратегію його просування. Тому фірма АкваВіт” використовуватиме такі методи реклами, як реклама на телебаченні, а також релама на місцях продажу за допомогою рекламних банерів, оскільки вважає, що саме ці методи будуть найефективніші для забезпечення просування її товару.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]