Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маркет_план.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
840.7 Кб
Скачать
  1. Маркетингова політика комунікацій

Основними цілями маркетингової стратегії просування товару є:

  • привернення уваги споживачів до нового пилососу компанії;

  • формування сприятливого іміджу торгової марки компанії;

  • стимулювання збуту товарів;

  • мотивування споживачів до купівлі товару.

Товар компанії зараз знаходиться на етапі виведення на ринок. Тому на необхідно привернути увагу до даного товару по-перше, груп споживачів, які зазначалися в плані раніше, по-друге, сконцентрувати особливу увагу на пошуку та стимулюванні посередників.

Для отримання високих показників діяльності при виході на ринок необхідно розробити стратегію просування. Стратегія нашої компанії має концентруватися на рекламі для споживачів та стимулювання збуту посередників. Для цього необхідно використати такі види маркетингових комунікацій:

  1. Ринок споживачів:

    1. Реклама в засобах масової інформації – телевізійна реклама, реклама на біл-бордах, журналах, газетах тощо.

    2. Стимулювання збуду шляхом надання товарів на пробу, безплатні подарунки, стимулювання збуту на місцях торгівлі,

    3. Персональний продаж - надання послуг для демонстрування товару на дому, що супроводжується можливістю придбання товару.

    4. Формування компанією у засобах масової інформації сприятливого іміджу.

    5. Участь у виставках та ярмарках.

  1. Ринок посередників:

    1. Стимулювання збуту шляхом надання знижки за великий обсяг партії товару, знижка за придбання нового товару; знижка за включення товарів фірми-виробника у номенклатуру, знижка за участь у рекламній кампанії, реклама на місцях реалізації товару, змагання посередників тощо.

    2. Персональний продаж через від’їзд представників нашої компанії до посередників.

    3. Формування компанією у засобах масової інформації сприятливого іміджу.

Особливу увагу слід приділити рекламі товару, а саме рекламному зверненню, яке ми хочемо донести до споживачів. Реклама даного пилососу має показати його діяльність в побуті. По-перше, як вишукано він вписується в інтер’єр будь-якого будинку, по-друге, відсутність проблеми витрушування кошику для пилу, і по-третє, легкість і зручність у застосування при використанні великої кількості насадок для прибирання.

  1. Фінансові показники та прогнози

На даному етапі свого життєвого циклу пилосос компанії FG знаходить на етапі виведення на ринок. Це потребує величезних витрат на стратегію просування та збуту. За підрахунками відділу маркетингу загальна кількість витрат на просування складе 24 млн. грн.. З урахуванням усіх положень даного плану загальний обсяг виручки складе 56 млн. грн.. Проте на кінець першого року реалізації товару в Україні компанія матиме збитки у 8 млн. грн. Очікувана виручка від реалізації на кінець другого року продажів в Україні складе 62 млн. грн.. Лише тоді компанія вийде на беззбитковий рівень виробництва.

Протягом першого року підприємство має реалізувати 100 тис. од. товару, щоб залишатися беззбитковим. Протягом другого року підприємство має продати ще 140 тис. од. товару.