Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсак ТБВ Мій.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
1.75 Mб
Скачать

13.7. Вібрація і боротьба із нею.

Вухо людини звукові хвилі частотою нижче 20Гц сприймає не як звук, а як вібрацію.

Шкідлива вібрація виникає і при роботі машин і механізмів. Вона вимірюється в метрах на секунду, виражається в децибелах. При тривалій дії вібрації на організм людини виникає так звана вібраційна хвороба, яка нищить нервову і серцево-судинну системи, кістковий апарат.

Для запобігання шкідливого впливу вібрації необхідно використовувати вібробезпечні машини, застосовувати віброізоляцію, віброгасіння.

Робітники які працюють на будівельному майданчику повинні мати чітко встановлений за певними правилами і вимогами режими роботи і хрупання, обмеження фізичного навантаження на організм.

Як засоби індивідуального захисту повинні використовуватися вітрозахисний спецодяг і взуття, проти вібраційні пристрої до ручного і механічного інструменту, амортизаційні площадки і платформи, антивібраційні пояси.

13.8. Електромагнітні поля

Джерелами електромагнітних полів є ЛЕП, електрообладнання різного призначення. Постійні магнітні поля виникають в зоні дії міського електрифікованого транспорту електрообладнання, яке працює на постійному струмі, а також автомобільних двигунів (системи опалення, тощо).

13.9. Охорона навколишнього природного середовища.

Згідно із земельним кодексом України при вилученні ділянок земель під будівництво необхідно проводити роботи з селективного зрізання та зберігання родючого шару грунту для подальшого його використання та рекультивації порушених ділянок.

Згідно з правилами охорони земель забороняється використовувати землі під тимчасові звалища будівельного сміття, для організації мийки машин, відкритих складів хімікатів, мастил і пального.

При влаштуванні доріг не можна допускати забруднення грунтів нафтопродуктами, не забруднювати грунти продуктами перевезень, не скидати сніг на територій придорожніх зелених зон, не скидати у водойми забруднені дощові відходи з транспортних земель без попереднього очищення.

Ген підрядна організація повинна одержати дозвіл на виконання будівельних робіт від місцевих органів влади за місцем будівництва. Для цього повинна бути підготовлена і затверджена необхідна документація.

Будівельно-монтажні роботи повинні проводитися із дотриманням вимог природоохоронного законодавства України.

Заходи щодо передбачення цього повинні бути прописані в проектно-технічній документації, та кошторисній документації.

На території забудови не допускається не передбачене проектною документацією зрізання деревно-чагарникової рослинності і засипання грунтом стовбурів дерев що ростуть.

Тимчасові дорого повинні влаштовуватись таким чином, щоб не нашкодити сільськогосподарським угіддям.

Проектом організації будівництва і проектами виконання робіт повинні передбачатися заходи щодо необхідного очищення і знешкодження виробничих та побутових стоків, що утворюються на буд майданчику.

Всі вищеописані заходи повинні беззастережно виконуватися на будівництві. За їх невиконання передбачена дисциплінарна, матеріальна і кримінальна відповідальність.