Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
EKZAMYeN пора.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
243.2 Кб
Скачать

3.Петля якості

Петля якості - концептуальна модель взаємозалежних видів діяльності, що впливають на якість на різних стадіях: від визначення потреб до оцінки їх задоволення. Петля якості наочно показує послідовне відображення якості процесів на якості кінцевого результату. Узагальнене якість результату являє собою сукупність проектного, виробничого та експлуатаційного якості . Складові петлі якості: маркетинг і вивчення ринку, проектування і розробка продукції, проектування і розробка процесів, закупівля матеріалів, виробництво та надання послуг, перевірка, запаковка і складування, збут і продаж, монтаж та здача в експлуатацію, експлуатація, технічна допомога і обслуговування, утилізація або вторинна переробка після закінчення терміну експлуатації. Всі ці види діяльності в різних формах притаманні як компаніям, проізводящім продукцію, так і компаніям, що надають послуги.

4.Цикл Шухарта-Демінга

Цикл Шухарта - Деминга (Цикл PDCA) – известная модель непрерывного улучшения процессов, получившая название цикла Шухарта - Деминга или цикла PDCA - планируй (Plan), делай (Do), проверяй (Check), воздействуй (Act), при ее применении в самых различных областях деятельности позволяет эффективно управлять этой деятельностью на системной основе.

Планирование - идентификация и анализ проблемы; оценка возможностей и планирование необходимых изменений.

Выполнение - поиск решения проблемы и осуществление запланированных мероприятий.

Проверка - оценка результатов и выводы в соответствии с поставленной задачей.

Действия - принятие решения на основе полученных выводов; если изменение не решает поставленную задачу следует повторить цикл, внеся коррективы в план.

У. Шухарт впервые описал концепцию PDCA в 1939 г. в своей книге "Статистические методы с точки зрения управления качеством".

Э. Деминг пропагандировал использование цикла PDCA в качестве основного способа достижения непрерывного улучшения процессов. Он также ввел модификацию цикла PDCA - цикл PDSA ("study" - изучать). В 1950 г. Э. Деминг вдохновил японцев на использование цикла PDCA.

5.Функції керування якістю

функцій менеджменту якості, що реалізуються в рамках системи якості організації за такими сферами [12]:

  • функції забезпечення якості, що виконуються в межах загальних функцій підприємства на кожному етапі життєвого циклу;

  • функції оперативного управління якістю (функції з коригувальних та запобіжних дій), пов’язані з кожним етапом життєвого циклу або з сукупністю деяких із них;

  • функції стратегічного управління якістю (зокрема, систематичні функції поліпшення якості), які охоплюють всі етапи життєвого циклу.

Функції управління як оперативного, так і стратегічного харак­теру повинні впорядковуватися в так звані «контури управління», які встановлюють визначену послідовність виконання функцій управління (процедур, операцій)

Функція управління:

  • планування маркетингової діяльності;

  • організація маркетингової діяльності;

  • інформаційне забезпечення;

  • контроль маркетингової діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]