Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Yexport_ta_import_danih_u_bazi_danih_2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
597.5 Кб
Скачать

2.4. Імпорт текстових файлів в Access

Для виконання імпорту текстових файлів в Access можна скористатися файлами, створеними в двох попередніх прикладах. З часом, вивчаючи інші програмні застосування, ви зможете переконатися, що більшість з них підтримує експорт даних в текстові файли. Розглянемо процес імпорту двох раніше створених текстових файлів назад в Access. Для цього виконаєте такі дії.

1. У Access клацніть правою кнопкою миші у вікні бази даних і виберіть команду Імпорт.

2. У діалоговому вікні Імпорт виберіть в елементі управління Тип файлів опцію Текстові файли.

3. Виберіть файл Каталоги.txt і клацніть на кнопці Імпорт. Елемент управління Тека можна використовувати для виведення файлів в інших теках, проте файл Каталоги.txt розміщується в основній теці.

4. Майстер постарається обробити дані, що імпортуються, і вибрати для них потрібний тип файлу: фіксований або з роздільниками. Не завжди йому вдається зробити правильний вибір, але цього разу це вийшло. Файл має формат з роздільниками, тому, нічого не міняючи, клацніть на кнопці Далі.

5. На наступній панелі встановите прапорець Перший рядок містить імена полівщоб майстер знав, як обробити імена полів в першому рядку (імена полів були раніше додані у файл, що експортувався). В результаті вони будуть видалені з основного вікна записів. Майстер правильно вказав символ роздільника, яким в даному випадку є кома. Клацніть на кнопці Далі.

6. Дані можна імпортувати в ту, що існує або в нову таблицю. За умовчанням вибраний перемикач У новій таблиці — саме те, що потрібне. Клацніть на кнопці Далі.

7. У наступному вікні можна перейменувати поля, використовувати індекс або визначити тип даних. Не вносячи ніяких змін, клацніть на кнопці Далі.

8. У наступному вікні виберіть перемикач Визначити ключ . За умовчанням майстер вибирає як ключ поле Ім'я. Клацніть на кнопці Далі.

9. У наступному вікні вкажіть ім'я таблиці Каталогисразделітелямі і клацніть на кнопці Готово потім на кнопці ОК у вікні підтвердження. Ім'я потрібно змінити, оскільки таблиця Каталоги вже існує.

10. У вікні бази даних клацніть на посиланні Таблиці і відкрийте таблицю Каталогисразделітелямі.

Нова таблиця виглядає так само, як і оригінал. Експорт даних в текстовий файл і їх імпорт в Access не привели до яких-небудь змін, дані залишилися такими ж, як були. Звернете увагу, що імена першого рядка використовувалися як імена полів для нової таблиці.

Імпорт фіксованого текстового файлу проводиться таким чином.

1. Повторіть дії, описані в пп. 1 і 2.

2. У діалоговому вікні Імпорт виберіть файл Фіксированниєкаталоги.txt і клацніть на кнопці Імпорт.

3. Перемикач Фіксована ширина полів буде встановлений автоматично, тому ви лише клацніть на кнопці Далі.

4. У першому полі може знаходитися некоректно вказаний символ розділення. Видалите такий, двічі клацнувши на нім. Клацніть на кнопці Далі.

5. Дані імпортуються в нову таблицю, тому залиште встановленим перемикач В новій таблиці; клацніть на кнопці Далі.

6. Проглянете параметри на наступній панелі. Тут можна перейменувати поля, застосувати індекс або визначити тип даних. Не вносячи ніяких змін, клацніть на кнопці Далі.

7. У черговому вікні встановите перемикач Визначити ключ вкажіть поле Ім'я і клацніть на кнопці Далі.

8. У останньому вікні клацніть на кнопці Готово а потім на кнопці ОК у вікні підтвердження.

9. Клацніть на посиланні Таблиці у вікні бази даних; потім відкрийте таблицю з ім'ям Фіксированниєкаталоги.

Імпорт текстового файлу може зажадати введення додаткових параметрів, проте сам процес не викличе ніяких утруднень, причому майстер виконає велику частину роботи автоматично.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]