Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Yexport_ta_import_danih_u_bazi_danih_2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
597.5 Кб
Скачать

Висновки

Розподілені системи баз даних – це системи, в яких окремі файли даних є фізично розподіленими, і можуть знаходитися на одному й тому ж локальному комп’ютері, на різних комп’ютерах в локальній мережі, на віддалених комп’ютерах (наприклад, пов’язаних мережею на зразок Інтернет). Розрізняють файл-серверні, клієнт-серверні, три- і багатоланкові додатки для роботи з розподіленими СБД.

Робота додатків з розподіленими СБД найчастіше передбачає використання драйверів, що працюють з певними фізичними форматами даних. Широко використовується протокол ODBC (Open Database Connectivity) – стандартний протокол доступу до даних на серверах баз даних SQL, наприклад, на серверах Microsoft SQL Server або ORACLE.

В MS Access підтримується імпорт, експорт і пов’язування даних з електронних таблиць, текстових файлів, баз даних різних форматів. Для цього використовуються або вбудовані драйвери, або драйвери ODBC.

При встановлених драйверах ODBC стає можливим підключення з MS Access до серверів баз даних SQL та отримання доступу до змісту баз даних SQL.

При імпорті даних створюється їх копія в новій таблиці поточної бази даних MS Access. Вихідна таблиця або файл при цьому не змінюються.

Пов’язування даних дозволяє читати і в більшості випадків оновлювати дані в зовнішньому джерелі даних без їх імпорту. Формат зовнішніх джерел даних не змінюється, тому файл можна продовжувати використовувати в додатку, в якому його було створено, але при цьому з’являється можливість додавати, видаляти чи змінювати дані в MS Access.

Допускається імпорт чи пов’язування даних з баз даних ODBC, таких, як Microsoft SQL Server, а також інших додатків (в тому числі і СУБД), що дозволяють звертатися до даним за протоколом ODBC.

Після імпорту чи зв’язування таблиці з бази даних SQL можна задати властивості полів таблиці. Для імпортованої таблиці є можливість визначити ключ.

Зміни, внесені до значень властивостей зв’язаних таблиць, торкаються тільки способів обробки і відображення даних зв’язаної таблиці в MS Access. Структура вихідної таблиці при цьому залишається незмінною.

Для використання зовнішніх даних в MS Access використовується команда меню «Файл/Внешние данные». Тип джерела даних контролюється списком “тип файла” в діалоговому вікні «Связь».

Після встановлення зв’язку з таблицею, її ім’я в MS Access доповнюється префіксом імені користувача – власника даної таблиці в її вихідному місці розташуванні та символом «_».

Список використаних джерел

1. Белинский П.П. Информатика. - М.: КНОРУС, 2005.

2. Вейскас Дж. Эффективная работа с Microsoft Excel 2000. - СПб.: Питер, 2000.

3. Волобуєва Т.Б. Курс користувачів персональним комп'ютером. - К.: Освіта, 2006.

4. Гаврилов А.В. Локальные сети ЭВМ. - М.: Наука, 2000.

5. Гандерлой М. Моя первая книга о Microsoft Office Excel 2000. - М.: Изд-во Эксмо, 2005.

6. Глушаков С.В. Персональний комп'ютер. - Харків: Фомо, 2004.

7. Гурин Н.И. Работа на персональном компьютере. - М.: Наука, 2004.

.

23

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]