Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по КР ИТПС.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
4.22 Mб
Скачать

Змістовні модулі дисципліни

Змістові модулі

Рівень сформованості знань

Код

Назва

Навчальний об’єкт: «Інформаційне забезпечення»

ІТНД-ІЗ-1

Інформаційна база наукових досліджень

ООз

ІТНД-ІЗ-2

Інформаційне забезпечення наукових досліджень

ООр

ІТНД-ІЗ-3

Новітні інформаційні технології в наукових дослідженнях.

ООр

Навчальний об’єкт: «Інженерні розрахунки в Excel»

ІТНД-ІР-1

Рішення задач оптимізації в Excel

ПС

ІТНД-ІР-2

Рішення задач статистичного аналізу.

ПС

ІТНД-ІР-3

Методи чисельного рішення диференціальних рівнянь в Excel.

ПА

Навчальний об’єкт: «Моделювання в MathCAD»

ІТНД-ММ-1

Рішення прикладних завдань в MathCAD

ПС

ООз – підрівень знайомств (особа має загальне уявлення про навчальний об’єкт);

ООр – підрівень репродукції (особа здатна відтворити та пояснити суттєві ознаки навчального об’єкту);

ПА – понятійно-аналітичний (особа має чітке уявлення та поняття щодо навчального об’єкту, здатна здійснювати смислове виділення, пояснення, аналіз, перенесення раніш засвоєних знань на типові ситуації);

ПС – продуктивно-синтетичний (особа має глибоке розуміння щодо навчального об’єкту, здатна здійснювати синтез, регенерувати нові уявлення, переносити раніш засвоєні знання на нетипові, нестандартні ситуації).

Змістовні модулі: Інформаційна база наукових досліджень: суть і роль інформації в науковому дослідженні; класифікація інформаційного забезпечення наукових досліджень; наукові документи і їх класифікація; автоматичні системи обробки інформації; загальні принципи збору інформаційного матеріалу. Інформаційне забезпечення наукових досліджень: інформація, її класифікація і призначення в науково-дослідній діяльності; кодування інформації і використання її в науково-дослідному процесі; фактографічна інформація і використання її в науково-дослідному процесі. Новітні інформаційні технології в наукових дослідженнях: теорія і практика обробки даних з використанням інформаційних технологій; комп'ютерні і інформаційні мережі; WWW- технології і інформаційний пошук; телеконференції і новітні технології обміну інформацією; електронні бібліотеки. Рішення завдань оптимізації в Excel: завдання нелінійного програмування; завдання лінійного програмування; завдання дискретної і комбінаторної оптимізації. Рішення завдань статистичного аналізу в Excel: аналіз статистичних залежностей; статистичні функції Excel; аналіз одновимірних вибірок; кореляційний і регресійний аналіз. Методи чисельного рішення диференціальних рівнянь в Excel: метод Ейлера; метод Рунге-Кутта четвертого порядку; рішення систем двох звичайних диференціальних рівнянь. Рішення прикладних завдань в MathCAD: рішення рівнянь; пошук емпіричних формул; виконання інженерних розрахунків; рішення завдань лінійного програмування і оптимізації; рішення диференціальних рівнянь; моделювання процесів.