Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
681571_84AE9_otvety_po_kommunalnomu_pravu_ukrai....docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
193.98 Кб
Скачать

86.Повноваження мс у сфері використання землі й інших природних ресурсів.

87.Повноваження мс у сфері охорони довкілля.

90.Форми добровільного об'єднання органів місцевого самоврядування.

Європейська Хартія місцевого самоврядування, проголосила право на об'єднання - одним з базових принципів організації і діяльності місцевого самоврядування.

Стаття 10 Хартії: «місцеві органи самоврядування мають право при здійсненні своїх повноважень співпрацювати і в межах, встановлених законом, об'єднуватися з іншими місцевими органами самоврядування для виконання задач, що представляють спільний інтерес; в кожній державі повинне бути визнане право місцевих органів самоврядування вступати в об'єднання для захисту і просування спільних інтересів і в міжнародні об'єднання органів місцевого самоврядування; місцевим органам самоврядування надається право на умовах, які можуть бути встановлені законом, співпрацювати з подібними органами інших держав».

Ст. 15 ЗУ "Про МС в Україні" органи місцевого самоврядування з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, захисту прав і інтересів територіальних громад можуть об'єднуватися в асоціації і інші форми добровільних об'єднань.

Таким об'єднанням не можуть передаватися повноваження органів місцевого самоврядування. Але, також їх діяльність сприяє більш ефективному здійсненню задач і функцій місцевого самоврядування.

У цей час в Україні створені і діють: Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, Всеукраїнська асоціація обласних та районних рад.

15 квітня 2002 р. була підписана Хартія і засновницька Угода по створенню Конгресу (Ліги) місцевої і регіональної влади України (КМРВУ). Ці документи були підписані всіма об'єднаннями органів місцевого самоврядування. При створенні Конгресу сторони виходили з того, що він повинен стати єдиною легітимною організацією, яка буде представляти спільні інтереси місцевої і регіональної влади України, особливо за рішеннями, прийнятими на щорічних сесіях Конгресу. Метою КМРВУ є представлення України в Конгресі місцевої і регіональної влади Європи і участь в формуванні делегації України в Конгресі місцевої і регіональної влади Європи в порядку, визначеному нормативними актами України і Ради Європи.

26 червня 1997 р. на зборах Асоціації міст України була прийнята Хартія українських міст. Основні положення Хартії українських міст узгоджуються з Європейською Хартією міст. Хартію підписали уповноважені 120 міст України.

Представники асоціацій і союзів органів місцевого самоврядування входять до складу Фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні. Цей Фонд діє відповідно до «Положення про Фонд сприяння місцевому самоврядуванню України», затвердженому Указом ПУ. Згідно з даним документом Фонд є центральною науково-методичною, консультативною і координуючою установою, створеною при Президентові України для підтримки місцевого самоврядування в Україні.

Асоціації і союзи органів місцевого самоврядування тісно взаємодіють з органами державної влади, відстоюючи і захищаючи права місцевого самоврядування, домагаючись врахування їх інтересів при проведенні державної політики в різних сферах суспільного життя.

Асоціації і інші об'єднання беруть участь у розробці і реалізації державних програм. Зокрема, Асоціація міст України відповідно до розпорядження ПУ «Про забезпечення комплексного розвитку малих міст України» розробила і подала на розгляд КМУ Проект Загальнодержавної програми розвитку малих міст України. Заходи, передбачені даною програмою, спрямовані на стабілізацію розвитку малих міст, забезпечення їх соціально-економічного і духовного зростання, а також збереження їх історико-культурної спадщини.

Асоціація має право координувати в межах своєї компетенції роботу з реалізації соціально-економічних програм і проектів; створювати у встановленому порядку в містах і інших населених пунктах України координаційні центри і представництва; залучати на договірній основі наукові установи і фахівців, створювати тимчасові творчі і наукові колективи з метою розробки програм і проектів соціально-економічного, виробничого, культурно-просвітницького і іншого характеру в межах своєї компетенції; отримувати у встановленому порядку від органів державної влади і управління, державних науково-дослідних установ і організацій інформацію (включаючи статистичні дані), необхідну для виконання своїх функцій.

Для координації діяльності і виходу з кризового стану була створена Асоціація шахтарських міст. Основною функцією Асоціації є спільне розв'язання соціально-економічних проблем шахтарських міст. Мери міст або їх представники, які є членами Асоціації періодично збираються і вирішують насущні проблеми міст із залученням фахівців в галузі економіки, права і інших сферах. За допомогою Асоціації шахтарських міст були вирішені такі проблеми, які міста не могли вирішити самостійно.

Сьогодні практично відсутня законодавча основа взаємодії асоціацій органів місцевого самоврядування з органами державної влади і управління. Тому необхідний нормативно-правовий акт, що детально регламентує дані питання. Однак, незважаючи на відсутність конкретної законодавчої основи взаємодії в цей час чітко визначається основна роль асоціацій в розв'язанні складних економічних проблем.