Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МУ3_ЛК_КГ_укр.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
199.68 Кб
Скачать

17.Редагування тексту.

Для редагування тексту і його властивостей передбачено кілька можливостей.

  • команда Ddedit(Диалред) або з падаючого меню Редагування>Об'єкти>Текст дозволяє редагувати вміст однорядкового тексту через діалогове вікно «Редагування тексту».

  • команда Ddmodify(Диализм) або інструмент «Властивості» на панелі інструментів «Властивості об'єктів» дозволяє редагувати властивості тексту в діалоговому вікні «Зміна тексту»

Текстовий редактор можна задати в діалоговому вікні «Установки» з падаючого меню Сервіс→ Файли в розділі «Імена файлів редактора, словника і шрифтів».

18.Редагування за допомогою ручок.

Обраними об'єктами можна маніпулювати за допомогою ручок – маленьких квадратиків, що висвічуються у визначальних точках об'єктів.

Приклад:

Для включення ручок використовується команда Ddgrips(Диалруч) або ж викликається з меню Сервіс-Ручки. На екран виводиться діалогове вікно «Ручки», у якому показані області:

Вибір установок – область, що дозволяє включати зображення ручок для обраних об'єктів шляхом вказівки перемикача «Включення ручок». Перемикач «Ручки всередині блоків» включає зображення ручок для примітивів, що входять до складу блоку.

Колір ручок - область, що дозволяє привласнити колір обраним і невибраним ручкам. Обрані ручки зображуються зафарбованими, невибрані – не зафарбованими.

Розмір ручок - область, що дозволяє змінити розмір ручок за допомогою переміщення покажчика вліво або вправо.

Для видалення ручок з набору необхідно натиснути комбінацію клавіш Ctrl+C.

Для редагування за допомогою ручок необхідно вказати яку-небудь ручку. Точка, що відповідає цій ручці, розглядається як базова точка операції редагування. При натисканні правої кнопки миші з'являється меню, за допомогою якого можна ввійти в такі режиму редагування: Розтягни, Перенеси, Поверни, Масштаб і Дзеркало.

Якщо в режимі Розтягни при вказівці нового положення ручки натиснути клавішу Shift, то включається режим створення декількох копій, тобто відрізок можна розтягти і помістити його в зазначену точку, зберігаючи вихідний відрізок.

Література:

  1. Э.Т.Романычева, Т.М.Сидорова, С.Ю.Сидоров, AutoCAD 14. Русская и англоязычная версии., М.: ДМК, 1999, с.215-231, 235-275.

  2. Э.Т.Романычева, Т.Ю.Трошина, AutoCAD 2000, Серия «Проектирование», Издание второе, исправленное, М.: ДМК, 2000, с.175-202.

Навчальне видання

Методичні вказівки

до самостійної роботи по вивченню теми

«Редагування графічних елементів креслення»

з дисципліни «КОМП'ЮТЕРНА ГРАФІКА»

для студентів спеціальності 7.092501

Укладач:

Людмила Вікторівна Лозова

Редактор

Комп'ютерна верстка Т.Б.Полковникова

Підписано до печатки ________

Формат 60х841/16. Папір типограф. Гарнітура Times

Печатка офсетна. Усл.печ.аркушів Уч.изд.л.

Тираж_____прим. Вид.№_____Зам.______Ціна договірна

Видавництво Северодонецкого технологічного інституту

ВНУ ім.Володимира Даля

Адреса видавництва: 93400, м.Северодонецк, Луганська обл.

пр.Радянський, 59а, головний корпус

телефон: 8(06452)4-03-42

E-mail: sti@sti.lg.ua

14