Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Уз-119-зима2012.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.08.2019
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Задача 19

Необхідно розрахувати суму збору за спеціальне викорис­тання водних ресурсів за звітний період. Заповнити розрахунок збору за спеціальне використання водних ресурсів. Вказати порядок терміни подання звітності та терміни сплати.

Промислове підприємство, розташоване в басейні річки Дніпро (Черкаська обл.) та у своїй діяльності використовує водні ресурси загальнодержавного значення із змішаного джерела. Установлений ліміт води становить – 1100 куб.м.

Згідно з даними первинного обліку води за показниками вимірювальних приладів, до змішаного джерела водопостачання забрано 1200 куб.м. води, з них підземної води – 500 куб.м.; поверхневої води – 700 куб.м.

За звітний період підприємство фактично використало водних ресурсів з урахуванням втрат у системах його водопостачання – 1200 куб.м.

Задача 20

Необхідно розрахувати суму збору за спеціальне викорис­тання водних ресурсів за звітний період. Заповнити розрахунок збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики.

Промислове підприємство, розташоване в басейні річки Західний Буг (Львівська область), в своїй діяльності викори­стовує водні ресурси загальнодержавного призначення із змішаного джерела. Установлений ліміт забору води стано­вить 1200 куб.м. Згідно з даними первинного обліку води за показниками вимірювальних приладів до змішаного джере­ла водопостачання забрано з початку року 1600 куб.м. води, з яких 1344 куб.м. — поверхневі води, 256 куб.м — підземні води. Усього нараховано і сплачено збору за спеціальне вико­ристання водних ресурсів за попередні звітні періоди 1100,0 грн.

Задача 21

Необхідно розрахувати суму збору за спеціальне викорис­тання водних ресурсів та збору за користування водами для по­треб гідроенергетики за звітний період та розподілити належну до сплати суму між державним та місцевим бюджетами. Скласти податкову звітність, вказати терміни її подання та термін сплати податку.

Електростанція розташована в басейні річки Прут. За звітний період обсяг води, пропущений через турбіни, стано­вить 18,20 млн. куб. м. Крім цього, електростанція має дозвіл на спеціальне використання поверхневих водних ресурсів місцевого значення. Установлений ліміт — 350 куб. м. За звітний період фактично використано водних ресурсів місце­вого значення 380 куб. м.

Нараховано збору за користування водами для потреб гідроенергетики за попередні звітні періоди — 7500,1 грн. Усього нараховано збору за спеціальне використання водних ресурсів за попередні звітні періоди 35 грн.

Задача 22

Виготовлено та відвантажено 8 000 пачок сигарет з фільтром «Гламур», код 2402 20 9020. Максимальна роздрібна ціна 1-ї пачки – 9,90 грн. з ПДВ та АП (вартість з АП та без ПДВ – 8,99 грн.). Специфічна ставка акцизного податку – 90 грн./ 1000 шт., адвалерна ставка – 25% до вартості реалізації.

Визначити суму акцизного податку. Скласти податкову звітність, вказати терміни її подання до органів державної податкової служби та термін сплати.

Задача 23

Розрахувати збір за першу реєстрацію транспортного засобу. Вказати терміни сплати, скласти розрахунок суми збору, вказати термін його надання відповідному органу державної податкової служби.

Юридичною особою реєструється колісний трактор Т4 виробництва країн СНД, що був у використанні 4 роки, з об’ємом циліндрів двигуна 11 150 куб. см., а також новий легковий автомобіль Mercedez – Benz 600 48V SL об’ємом циліндрів двигуна 5 987 куб. см.