Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник з Інформаційних техноголій 1 частина.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
21.16 Mб
Скачать

Настроювання панелей інструментів і меню

При створенні презентацій рекомендується настроїти панклі інструментів і меню таким чином:

  • У меню Вид виберіть команду Панелі інструментів і переконайтеся, що поряд із назвами панелей Стандартна та Форматування встановлені прапорці, тобто ці панелі інструментів відображаються на екрані.

  • Змініть спосіб відображення меню так, щоб при виборі кожного його пункту на екрані були представлені всі його елементи. Для цього в меню Сервіс виберіть команду Настройка

  • Перейдіть на вкладку Параметри діалогового вікна Настройка

  • Встановіть прапорці Стандартна панель і панель форматування двома рядками та Завжди показувати повні меню

  • Клацніть на кнопці Закрити

Створення нової презентації.

Після клацання на піктограмі PowerPoint в панелі Microsoft Office з'являється головне вікно програми. PowerPoint запропонує декілька шляхів створення презентацій: з використанням Мастера автосодержания, шаблона презентації або просте створення порожньої презентації. Крім того, ми маємо нагоду відкрити файл вже існуючої презентації.

Панель створення слайдів головного вікна програми PowerPoint Створення презентацій за допомогою Мастера автосодержания.

Для швидкого створення презентації можна скористатись допомогою Мастера автосодержания, вибравши відповідну селекторну кнопку в представленому вище вікні (потім презентацію можна буде відредагувати і доповнити в звичайному режимі).

В результаті на екрані послідовно з'являтимуться п’ять діалогових вікон, в яких можна задати основні характеристики своєї презентації. Як і в майстрах з інших додатків, перехід до наступного діалогового вікна в Мастере автосодержания здійснюється після натиснення кнопки Далее, а повернення до попереднього вікна – після натиснення кнопки Назад.

Перше вікно Мастера автосодержания

Найважливішим є друге вікно Мастера автосодержания, вікно вибору типу презентації. В ньому представлені різні типи презентації.

Наприклад, вибираємо тип Учебный курс. В змісті можна розказати про предмет обговорення, визначити знання, що є у аудиторії, по даній темі, визначити терміни, що використовуються в даній області, детально розглянути матеріал, навести приклади, виконати вправи для закріплення матеріалу та ін.

Друге вікно Мастера автосодержания

Якщо ж в цьому вікні відповідної теми не знайшлося, потрібно натискувати кнопку Добавить, щоб одержати список шаблонів презентацій. Якщо вибрано шаблон презентації, то після натиснення кнопки Далее потрапляємо в третє вікно Мастера автосодержания.

В цьому вікні можна вибрати стиль оформлення презентації.

Третє вікно Мастера автосодержания

В четвертому вікні можна ввести заголовок презентації, дані про себе, назву навчального курсу, який-небудь девіз і т.п. Ця інформація буде розміщена і на титульному слайді і на кожному.

Четвертє вікно Мастера автосодержания

В п'ятому вікні PowerPoint повідомляє нас, що попередня робота із створення презентації завершена, і пропонує натиснути кнопку Готово.

П'яте вікно Мастера автосодержания

Через деякий час на екрані комп'ютера з'явиться титульний слайд презентації. Щоб не втратити результати своєї роботи, потрібно зберегти презентацію у відповідній папці, викликавши команду Сохранить меню Файл.