Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП модуль.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
347.65 Кб
Скачать

58. Охарактеризуйте такий спосіб контрабанди як «переміщенням поза митним контролем»

Під незаконним переміщенням предметів поза митним контролем потрібно розуміти їх переміщення через митний кордон України поза місцем розташування митного органу (тобто поза зонами митного контролю), або поза часом здійснення митного оформлення, або з використанням незаконного звільнення від митного контролю внаслідок зловживання посадовими особами митного органу своїм службовим становищем.

59. Охарактеризуйте такий спосіб контрабанди як «переміщенням з приховуванням від митного контролю»

Незаконне переміщення предметів із приховуванням від митного контролю - це їх переміщення через митний кордон України з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів чи способів, що утруднюють їх виявлення, або шляхом надання одним товарам вигляду інших, або з поданням митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів чи одержаних незаконним шляхом або таких, що містять неправдиві дані.

60. В чому полягає соціальна, фізична і юридична ознаки предмета «Ухилення від сплати податків і зборів (обов’язкових платежів)»?

61. Що слід розуміти під «приховуванням об’єктів оподаткування» в «Ухиленні від сплати податків і зборів (обов’язкових платежів)»?

Під приховуванням об'єктів оподаткування треба розуміти невідображення у звітних документах, які подаються до податкових органів, будь-яких із цих об'єктів - доходу (прибутку), доданої вартості робіт, продукції, послуг тощо.

62. Що слід розуміти під «заниженням об’єкта оподаткування» в «Ухиленні від сплати податків і зборів (обов’язкових платежів)»

Заниженням об'єктів оподаткування є умисне неправильне обчислення бази оподаткування, зменшення його бази шляхом невідображення у поданих до податкових органів деклараціях чи інших звітних документах повного обсягу об'єктів оподаткування тощо, внаслідок чого податки, збори, інші обов'язкові платежі сплачуються платником не в повному обсязі. Зокрема, заниження оподатковуваного прибутку може полягати в частковому чи повному невключенні до нього коштів, одержаних від виконання певних робіт, надання послуг.

63. Що слід розуміти під «заниженням сум податків і зборів» в «Ухиленні від сплати податків і зборів (обов’язкових платежів)»

Під заниженням сум податків, зборів, інших обов'язкових платежів слід розуміти умисне неправильне обчислення (у тому числі шляхом умисного заниження податкової ставки) тих їх сум, що підлягають сплаті до бюджетів чи державних цільових фондів при правильному відображенні об'єктів оподаткування (без заниження чи приховування останніх).

64. Під значним розміром коштів, які не надійшли до бюджетів чи державних цільових фондів слід розуміти суми податків і зборів, які в ____1000________ і більше разів перевищують розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

65. Під великим розміром коштів, які не надійшли до бюджетів чи державних цільових фондів слід розуміти суми податків і зборів, які в ______3000______ і більше разів перевищують розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

66. Під особливо великим розміром коштів, які не надійшли до бюджетів чи державних цільових фондів слід розуміти суми податків і зборів, які в __5000__________ і більше разів перевищують розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.