Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка-випускна робота doc.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
495.1 Кб
Скачать

Розділ 2 Правила оформлення випускної роботи

Усі складові випускної роботи потребують відповідного оформлення.

Випускну роботу виконують українською мовою. Переклад на українську мову (з російської), зроблений за допомогою комп’ютерних програм, варто дуже уважно перевірити на предмет помилок та недоліків перекладу (особливо «комп’ютерного» перекладу).

2.1. Технічні характеристики оформлення роботи

Текст роботи набирають на комп'ютері: шрифт Times New Roman текстового редактору Word; 14 пт; 1,5 міжрядковий інтервал.

Друкують роботу на білих листах паперу формату А4 з однієї сторони, залишаючи поля:

  • праве - 1 см;

  • ліве - 3 см;

  • верхнє і нижнє - 2,0 см.

Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж усього тексту звіту і дорівнювати п'яти знакам.

Не допускається виділення жирним шрифтом або курсивом, підкреслення в основному тексті випускної роботи. Винятково це допустимо в тексті додатків.

Вписувати в текст окремі іншомовні слова, формули, умовні позначки допускається чорним кольором, при цьому вписаний текст повинен бути наближеним за розміром та щільністю до основного тексту.

Допускається робити окремі незначні виправлення з використанням корегуючого засобу, акуратно вписавши поверх «коректора» чорним кольором правильний текст.

Сторінки випускної роботи нумеруються арабськими цифрами шрифтом 14 пт у правому верхньому куті без знака № та без крапки в кінці.

Такі структурні елементи роботи як титульний лист, завдання, реферат включають до загальної нумерації сторінок, але номер на цих сторінках не друкують. Тобто, номера на сторінках друкують, починаючи зі змісту.

2.2. Обсяги змістовних частин випускної роботи

Всі сторінки роботи підлягають загальній нумерації за описаним раніше принципом, а їхня нумерація надається у змісті роботи.

Слід зауважити: до загального обсягу випускної роботи (загальна кількість сторінок, яка вказується в рефераті) не враховують сторінки, на яких розміщено список використаних джерел та додатки.

Рекомендовані загальні обсяги (сторінок) випускних робіт за умов комп'ютерного набору (шрифт Times New Roman; 14 пт; 1,5 інтервал) та кількість використаних літературних джерел наведено в таблиці 2.1.

Таблиця 2.1

за /п

Освітньо-кваліфікаційний рівень

Загальний обсяг роботи

(сторінок)

Кількість літературних джерел

1

Бакалавр – 6.040101; 6.030102

60

40

2

Спеціаліст – 7.040101

80

60

3

Магістр – 8.040101

100

80

Обсяги структурних елементів роботи рекомендується розподілити таким чином:

а) обсяг РЕФЕРАТУ не повинен перевищувати 1 сторінку;

б) обсяг ВСТУПУ не має перевищувати 4 – 5 сторінок;

в) рекомендований обсяг теоретичних матеріалів - 60% від загального обсягу роботи;

г) обсяг емпіричних матеріалів може становити до 30% від загального обсягу роботи;

д) обсяг ВИСНОВКІВ не повинен перевищувати 3 – 5 сторінок. В кінці кожного розділу рекомендується робити короткі висновки стосовно матеріалів, викладених у розділі;

ж) список використаних джерел повинен містити рекомендовану в таблиці 2.1 кількість назв, у тому числі 30% від загального обсягу використаних джерел – статті періодичних видань, матеріали наукових конференцій, нормативно-правові акти. В випускній роботі повинні бути обов’язково розглянуті матеріали наукових статей та книжкових видань українських авторів.