Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК-2 курс.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
412.67 Кб
Скачать

Джерела

1. Актовая книга Стародубского городового уряда 1693 года. - Чернигов, 1914.

2. Актовые книги полтавского городового уряда ХУІІ века. - Чернигов, 1912 - 1914. -Вып. 1-3.

3. Акта ЮЗР.- Спб., 1863-1892,-ТТ. 3-13, 15.

4. Переписні книги 1666 року.- К., 1933.

Література

1. Багалій Д.І. Історія Слобідської України .- X., 1993.

2. Барвинский В.А. Крестьяне в Левобрежной Украине в ХУІІ-ХУШ ст. -Харьков, 1909.

3. Борисенко В.Й. Еволюція соціальної структури населення Гетьманщини. -К., 1997.

4. Борисенко В.Й. Соціально-економічний розвиток Лівобережної України у другій половині XVII ст.-К., 1986.

5. Борисенко В.Й. До питання про елементи буржуазії на

Лівобережній Україні в другій половині XVII ст .//Феодалізм на Україні: Збірник наукових праць .- К., 1990.

6. Голобуцький В.О. Економічна історія Української РСР:

Дожовтневий період. - К., 1970.

7. Гуржій О.І. Українська козацька держава в другій половині XVІІ-XVШ ст. -К.,1996.

8. Гуржий А.И. Купеческое сословие на левобережной и Слободской Украине во второй половине XVII – XVIII вв.: проблемы становления и развития // УІЖ. – 2004. - № 3. – С. 3-21.

9. Компан О. Міста України в другій половині XVІІ ст. - К., 1963.

10. Лазаревский А.М. малороссийские посполитые крестьяне ( 1648 – 1783 гг. ): Историко-юридический очерк по архивным источникам. – К., 1908

11. Мельник Л.Г. Перше дослідження з історії еволюції феодалізму на Україні //УІЖ.-1987. - №8.

12. Отамановский В.Д. Города Правобережной Украины под владычеством шляхетской Польши от середины XVII до конца XVIII в. - Саратов, 1955.

13. Панащенко В.В. Соціальна еліта Гетьманщини. - К.,1995.

14. Пономарьов О.М. Про початок мануфактурного періоду на Україні // УІЖ. -1970. -№3. – С.23-26.

15. Слюсарский А.Г. Социально-экономическое развитие Слобожанщины в XVII – XVIII вв. – Харьков, 1964.

16. Федоренко П.К. Рудники Левобережной Украины в XVШ вв. - М.,1960.

Методичні рекомендації до написання та оформлення рефератів і курсових робіт.

Обов'язковою формою самостійної, роботи студентів є написання рефератів і курсових робіт з історії України. Під час роботи над рефератом чи курсовою роботою студент вчиться працювати з джерелами та різноманітною науковою літературою. Така праця студента дає можливість ознайомитися з різними поглядами, ідеями та концепціями в історіографії на історичні постаті, події, соціально-економічні, політичні та етнокультурні процеси у минулому і сьогоденні. Проаналізувавши теоретичні погляди, різні точки зору в історичній літературі, студент зможе висловити і свої погляди на проблему, що стала предметом його вивчення.

Підготовка реферату і курсової роботи складний творчий процес. Насамперед необхідно визначити тему, здійснити пошук потрібної літератури з досліджуваної проблеми, систематизувати та вивчити зібраний матеріал, написати текст. Кінцевим результатом роботи повинен бути виступ перед студентською аудиторією ( на семінарі, науковій конференції, кафедрі).

Процес підготовки до написання реферату і курсової роботи передбачає взаємну співпрацю студента і викладача. Викладач повинен дати студенту консультації з питань, які стосуються складання плану та підбору тематичної літератури. Існує великий діапазон праць з різних проблем історії України, наукова цінність яких потребує критичного переосмислення. Це заідеологізовані російсько-монархічна, радянська література, з одного боку, та радикальні, далекі від наукового зображення подій праці сучасників, з другого боку. Тож студенту необхідно навчитися об'єктивно і критично ставитися до джерел, вміти робити виважені, узагальнюючі висновки.

Вивчивши наукову літературу, студент може скласти план реферату чи курсової роботи. План включає два-чотири розділи (питання), які розкривають зміст праці. Назви розділів і параграфів не повинні повторювати назву теми. Головною вимогою до студентської самостійної роботи є її науковість, спроба аналізу, відшукання причинно-наслідкових зв'язків, логічний виклад матеріалу. В кінці кожного розділу обов'язково містяться висновки. Праця завершується написанням загального висновку по всіх розкритих аспектах проблеми. Основу реферату і курсової роботи повинен складати відповідний комплекс джерел ( архівних та опублікованих), на яких ґрунтуються висновки та узагальнення.

Реферат і курсова робота завершуються списком використаних джерел і літератури в алфавітному порядку. Крім того, після кожного розділу містяться примітки, де наводиться література, на яку посилається студент при розкритті питання.

Обсяг реферату становить 5-20, а курсової роботи 40-45 сторінок рукописного тексту. На титульній сторінці необхідно вказати назву навчального закладу, факультету, курс, групу, прізвище, ім'я , по - батькові студента, тему роботи, науковий ступінь , вчене звання, прізвище та ініціали керівника роботи. На другій сторінці розміщується план. Сторінки курсової роботи і реферату нумеруються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]