Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка( історія укр. сусп.).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.08.2019
Размер:
392.19 Кб
Скачать

8.2. Порядок поточного і підсумкового оцінювання знань з дисципліни

Відповідно до ухвали Вченої Ради КНЕУ "Про підсумкове оцінювання знань студентів з урахуванням поточної успішності" від 27.12.2001 р. і затвердженого "Порядку оцінювання знань студентів..." в другому семестрі 2001-2002 навчального року вносяться певні корективи до системи оцінювання знань студентів по кожній дисципліні.

Оцінювання знань студентів по дисциплінам кафедри політичної історії, філософії та політології здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань (іспиту).

Об'єктом поточного контролю знань студента є контроль систематичності та активності роботи протягом семестру (максимальна оцінка – 20 балів) і контроль за виконанням модульних завдань (максимальна оцінка – 20 балів).

Оцінка за систематичну роботу та активність протягом семестру передбачає:

  • урахування відвідування не менше як 80% учбових аудиторних занять – 5 балів

  • рівень знань з дисципліни середній бал, виходячи із результатів поточної успішності, результатів виконання контрольних, самостійних робіт, підготовки рефератів, доповідей, фіксованих виступів, участі у конференціях, тощо – 10 балів

  • урахування активності студента на практичних заняттях, не менше 80% кількості занять, на яких студент виконував визначену планом роботу, – 5 балів.

При виконанні модульних завдань оцінці підлягає індивідуальна робота студента. Кількість модулів – 2.Сумарна оцінка за цей вид роботи передбачає надання наступної кількості балів:

від 4,5 до 5,0 – 10 балів,

від 3,5 до 4,0 – 7,5 балів,

від 3,0 до 5 балів – 5 балів

менше 3,0-0 балів – 2,5 бали.

Оцінка результатів поточного контролю не може перевищувати 40 балів. Якщо за результатами студент отримав менше 20 балів, то він не допускається до іспиту.

Результати поточного контролю знань студентів, які отримали 20 і більше балів, вносяться до заліково-екзаменаційної відомості без їх переведення у 4-х бальну шкалу.

Об'єктом контролю знань у формі іспиту є результати виконання письмових екзаменаційних робіт.

Екзаменаційний білет містить 6 завдань, кожне з яких оцінюється за шкалою 10, 5, 0 балів. Максимальна екзаменаційна оцінка – 60 балів.

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається із суми балів за результати поточного контролю знань (за умови, що студент набрав 20 балів і вище) та виконання завдань, що виносяться на іспит (30 балів і вище).

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в 4-х бальну здійснюється в такому порядку:

Оцінка «незадовільно» – менше 50 балів

Оцінка «задовільно» –50-60 балів,

Оцінка «добре» – 65-80 балів,

Оцінка «відмінно» – 85-100 балів.

66