Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова Аня Екологічні ризики підприємницької д...docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
399.56 Кб
Скачать

Висновки

Отже, розробка ефективних методів і засобів захисту природного середовища від негативного антропогенного впливу є одним з найважливіших завдань людства.

Безперечно, завдання збереження та захисту біосфери залишається актуальним, проте пріоритетне значення все ж матиме захист людини, яка залишається в сучасному світі наодинці з техносферою.

Вирішувати завдання, пов’язані з поліпшенням екологічного стану в промисловості, потрібно ще на етапі проектування та реконструкції підприємств, вибору екологічно чистих технологій і матеріалів та екологічно безпечного обладнання. Водночас кожен спеціаліст тієї чи іншої галузі промисловості повинен вміти обирати оптимальні конструкції пило-, газо- і водоочисних спо-руд, вільно володіти методами екологічного моніторингу.

Величезного збитку навколишньому природному середовищу, і як наслідок людині, наносять об`єкти господарювання у вигляді викидів та скидів забруднюючих речовин.

За останні роки все більш гострішою стає проблема забруднення поверхневих вод органічними сполуками, які негативно впливають на смакові якості і запах води.

Для зменшення негативного впливу на гідросферу потрібна технологія очистки стічної води, адже без очистки скид стоків заборонений.

Отже, дотримання підприємством наведених рекомендацій сприятиме покращенню екологічної обстановки.