Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма_Виробнича_Практика_4_курс.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
170.5 Кб
Скачать

2.6. Практика в органах державної податкової адміністрації

За час проходження практики студент повинен ознайомитися з нормативними актами, що регулюють завдання, права й обов'язки державної податкової адміністрації, а також з організацією діловодства в податкових органах. У ході практики студент повинен вивчити взаємодію органів ДПА з іншими державними органами щодо забезпечення контролю за дотриманням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою та своєчасністю внесення у відповідні бюджети податків, зборів та інших обов'язкових платежів. У ході практики брати участь в перевірках грошових документів, бухгалтерських звітів і інших документів, що пов'язані з обчисленням і сплатою податків та інших обов'язкових платежів у бюджет; одержувати необхідні пояснення, довідки та відомості з питань, що виникають при перевірках; брати участь в обстеженні об'єктів оподатковування, які використовуються для одержання прибутку, зокрема складських, торговельних та інших приміщень фізичних і юридичних осіб. Студент може брати участь у проведенні контрольних перевірок, правильності сплати податків, зборів і інших обов'язкових платежів юридичними й фізичними особами. Практикант повинен брати участь у підготовці до судового розгляду справ: про ліквідацію підприємств; про визнання правочинів недійсними; про стягнення безпідставно набутого майна; складати проекти документів про накладення адміністративних штрафів на посадових осіб і громадян, винних у порушенні законодавства про підприємницьку діяльність і т.д.

2.7. Практика в митних органах

Виробнича практика починається із загального ознайомлення зі структурою митних органів, їхнім правовим становищем, цілями й завданнями, що вирішують органи митного контролю, з нормативними актами, що визначають порядок роботи митниці в цілому. У період проходження практики в митниці студенти повинні вивчити Митний Кодекс, накази й інструкції ДМК, придбати практичні знання та навички роботи в різних відділах митниці.

1. Вивчення організації діловодства: студенти знайомляться в канцелярії з організацією діловодства, порядком прийому, реєстрації та передачі на виконання кореспонденції, що надходить, та відправлення вихідних службових документів з митниці, обліку і зберігання документів, обліку і зберігання вилучених і затриманих речей та цінностей, порядком контролю за виконанням документів.

2. Ознайомлення з роботою відділів по боротьбі з порушеннями митних правил, дізнання, митних розслідувань. У ході ознайомлення студент здобуває практичні навички в роботі з первинними матеріалами, здійснює під керівництвом наставника окремі слідчі дії у справах, пов’язаних з розслідуванням злочинів в сфері економіки. Бере участь у складанні процесуальних документів, запитів, плануванні розслідування кримінальних справ. Студент знайомиться з організацією взаємодії органів митниці зі службами МВС, СБУ, Прикордонними військами, прокуратурою, податковою міліцією. Студент повинен навчитися застосовувати технічні засоби контролю і спостереження (тест-контроль за картотекою, тест на вироби з дорогоцінних металів, тест на дійсність валюти й т.д.), засоби зв'язку, ознайомитися з роботою кінологічної служби.

3. У ході практики студент також знайомиться з роботою відділу митного огляду та групи з обстеження автотранспортних засобів. У ході практики студент повинен навчитися складати акти вилучень, заводити протоколи про порушення митних правил і протоколи допиту. Складати проекти постанов про призначення експертизи, про припинення справ про порушення митних правил, та ін. процесуальних документів. Студент знайомиться з порядком оформлення автомашин, ввезених через митний кордон України, та затриманих за порушення митних правил; обліку й постановки їх на склад тимчасового зберігання, тощо.