Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Krok ucr..doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
165.89 Кб
Скачать
  1. Короста;*

  2. Нейродерміт;

  3. Свербець;

  4. Екзема;

  5. Токсидермія.

  1. До лікаря звернувся хворий, якому було встановлено діагноз корости та проведено специфічне лікування. Які заходи слід здійснити щодо профілактики рецидивів корости?

  1. Дезінфекція білизни;*

  2. Ліквідація харчових алергенів;

  3. Дезінфекція взуття;

  4. Корекція імунного статусу;

  5. Корекція функції шлунково-кишкового тракту.

  1. Чоловік, віком 47 років, звернувся до дерматолога зі скаргами на висипання та свербіж шкіри, що підсилюється вночі. Об’єктивно: висипання представлені дрібними парно розміщеними папуло-везикулами, множинними кірками коричневого кольору, екскоріаціями, які локалізуються на розгинальних поверхнях передплічь, бокових поверхнях тулуба, живота та в ділянці криж. Подібну клінічну симптоматику має дружина пацієнта. Яка діагностика даного захворювання?

  1. Лабораторна діагностика на виявлення збудника;*

  2. Виконати пробу Аушпіца;

  3. Виконати пробу Ядассона;

  4. Виконати пробу Брока;

  5. Виконати пробу Бальцера.

  1. Хворій 3 міс., мама звернулась зі скаргами на сверблячі висипання по тілу, обличчі, кінцівках. Свербіж турбує переважно увечері, викликає неспокій дитини.Хворіє більше місяця, подібні висипи є у членів сім'ї. Об'єктивно: папуло-везикульозні висипи є на тілі, животі, внутрішніх поверхонь кінцівок, обличчі; на долонях і підошвах – пухирці. Розчухи. Елементи розміщені попарно. Ваш діагноз?

  1. Короста;*

  2. Строфулюс;

  3. Дитяча екзема;

  4. Епідемічна пухирчатка;

  5. Атопічний дерматит.

  1. Хворий, 25 років, скаржиться на появу висипань в міжпальцевих складках, в ділянці променево-запя’стних суглобів, статевих органів, живота, які супроводжуються сильним свербіжем, особливо в нічний час. Об’єктивно: на тлі неураженої шкіри множинні висипання представлені папульозними та папуловезикульозними висипаннями розташованими попарно, та екскоріаціями. Спина вільна від висипань. Ваш діагноз:

  1. Короста;*

  2. Герпес;

  3. Екзема;

  4. Нейродерміт;

  5. Епідермофітія.

  1. Чоловік 30 років звернувся до лікаря зі скаргами на свербіж шкіри, який посилюється увечері і турбує його вже тиждень. Патологічний процес поширюється з кистей на шкіру живота, сідниць, статевого члену. Об’єктивно: полімофний висип, що складається з дрібних парних пухирців, цяткових папул, ескоріацій, розчухів, запальних папул червоно-коричневого кольору. Поставте пацієнту діагноз.

  1. Короста;*

  2. Педикульоз;

  3. Нейродерміт;

  4. Дисгідротична екзема;

  5. Контактно-алергійний дерматит.

Тема № 6 Вірусні дерматози. Етіологія. Патогенез. Класифікація. Клініка. Діагностика. Лікування. Профілактика.

  1. Хвора 65 років скаржиться на висипку, болі в підлопатковій області справа. Об'єктивно: на шкірі в підлопатковій області справа розміщені лінійно рожево-червоні набряклі вогнища, дещо інфільтровані, з чіткими межами. На поверхні вогнищ згруповані везикули з прозорим вмістом. Ваш діагноз.

  1. Оперізуючий лишай;*

  2. Герпетиформний дерматит Дюринга;

  3. Бешиха;

  4. Гострий алергічний дерматит;

  5. Імпетиго.

  1. До вас звернувся хворий зі скаргами на болючі ерозії на статевому члені. З анамнезі, часта поява подібних висипів на протязі року. Об’єктивно: на головці статевого члена – згруповані пухирці і ерозії поліциклічних обрисів, з чіткими межами, м’які при пальпації.

  1. Рецидивуючий герпес;*

  2. Вульгарна пухирчатка;

  3. Первинний сифіліс;

  4. Шанкериформна піодермія;

  5. Короста.

  1. Хвора, 64 років, захворіла раптово, коли підвищилася температура до 39,6 оС, з΄явився головний біль. Через 8 годин відзначила біль і печіння в області лівої сідниці, що розповсюдилися на промежину і великі статеві губи. Об'єктивно: на лівій сідниці обширна зона гіперемії, яка захоплює промежину і статеві губи зліва. Незабаром на ураженій ділянці почали з'являтися дрібні пухурці з прозорим жовтуватим вмістом. Ваш діагноз?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]