Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Krok ucr..doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
165.89 Кб
Скачать
  1. Алергічний дерматит;*

  2. Простий дерматит;

  3. Екзема;

  4. Бешиха;

  5. Нейродерміт.

  1. Хвора К., 32 років, фармацевт. Працювала з анестезіном. Через 5 діб на кистях з’явилась індурація шкіри та еритематоз. Встановіть діагноз.

  1. Дерматит контактно-алергічний;*

  2. Атопічний дерматит;

  3. Псоріаз;

  4. Геморагічний васкуліт;

  5. Пігментна кропив’янка.

  1. Хворому 14 років, звернувся із скаргами на сверблячі висипання по тілу. Хворіє з 2-ох місячного віку, мама пов'язує появу хвороби з введенням штучного харчування (“Малиш“, “Малютка”). Загострення наступає після вживання цитрусових, шоколаду, гострих приправ, кави. До 10 років часто хворів астматичним бронхітом. Покращення настає влітку. Об'єктивно: висипи поширені переважно в ліктьових і підколінних згинах, на спині, обличчі. У вогнищах шкіра ліхенізована, папули, розчухи, гіперпігментація. Виражений білий дермографізм. Неуражена шкіра суха. Ваш діагноз?

        1. Атопічний дерматит;*

        2. Хронічна екзема;

        3. Свербець;

        4. Нейродерміт;

        5. Короста.

  1. У пацієнтки після вдихання аерозоля через декілька годинників з'явилися поширені висипання по всьому шкірному покриву, а так само на слизовій оболонці рота. Висипання представлені плямистою висипкою, на слизових оболонках - одиничні пухирі з серозним вмістом. спостерігалося підвищення температури до 38,8°С, одноразова блювота. Вкажіть попередній діагноз.

        1. Токсикодермія;*

        2. Справжня екзема;

        3. Простий контактний дерматит;

        4. Сифіліс;

        5. Короста.

  1. Хворий, гальванщик за професією, хворіє професійним алергійним дерматитом більш 8 років. Яка терапія показана даному хворому у першу чергу?

        1. Елімінаційна;*

        2. Седативна;

        3. Гіпосенсибілізуюча;

        4. Кортикостероїдна;

        5. Зовнішнє лікування.

Тема № 13 Екзема. Етіологія. Патогенез. Класифікація. Клініка. Діагностика. Лікування. Профілактика.

  1. До дерматолога звернувся хворий, 46 років, зі скаргами на появу висипань в ділянці кистей рук, що супроводжуються сильним свербіжем і турбують протягом тижня. Подібні висипання відмічав і раніше, переважно в осінньо-зимовий період. Об’єктивно: на фоні набряку та вираженої гіперемії множинні дрібні мокнучі ерозії та поодинокі пухирці з серозним вмістом, папули рожевого кольру, ліхеніфікація. Дермографізм червоний. Ваш діагноз:

        1. Екзема;*

        2. Герпес;

        3. Короста;

        4. Нейродерміт

        5. Епідермофітія.

  1. У хворої, 45 років (стаж роботи маляром 14 років) після контакта з синтетичною фарбою на шкірі обличчя з'являються почервоніння, набряк, інтенсивне свербіння мокнуття. Симптоми зникають після припинення контакту з хімічною речовиною, але кожного разу виникає знову навіть від запаху фарби. Інтенсивність симптомів наростає при рецидивах. Поставте попередній діагноз.

        1. Професійна екзема;*

        2. Простий контактний дерматит;

        3. Алергічний контактний дерматит;

        4. Кропив'янка;

        5. Токсикодермія.

  1. Лікар-стоматолог кожного разу, коли працює з певною маркою пломбованого матеріалу, відчуває появу на шкірі пальців кистей свербіння почервоніння, набряк. Останніми роками такі прояви захворювання супроводжуються мокнуттям шкіри пальців рук, емоційною лабільністю порушенням сну. Розвиток якого захворювання можна припустити?

        1. Професійна екзема;*

        2. Короста;

        3. Алергічний контактний дерматит;

        4. Токсикодермія;

        5. Простий контактний дерматит.

  1. У хворого, що на виробництві протягом 6 місяців контактував з хімічно активними речовинами, з'явилися скарги на виникнення сверблячих висипань. Об'єктивно: на шкірі обличчя, тулуба, верхніх і нижніх кінцівок на еритематозному тлі має місце папульозно-везикульозний висип, відзначається мокнуття, деякі елементи вкриті лусочками, є велика кількість ерозій. Симптом Нікольського і йодна проба (Ядассона) негативні. В аналізі крові еозинофілія на тлі помірного лейкоцитозу. Подібний симптомокомплекс дає підставу поставити діагноз:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]