Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Krok ucr..doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.09.2019
Размер:
165.89 Кб
Скачать
  1. Оперізуючий лишай;*

  2. Фурункул лівої сідниці;

  3. Флегмона м'яких тканин у області сідниці;

  4. Кліщовий борреліоз;

  5. Карбункул лівої сідниці.

  1. У дитини 9 років два дні тому з’явилися: підвищення температури тіла, головний біль, нездужання. Об’єктивно: справа по ходу 4-го, 5-го міжреберних нервів на гіперемованій шкіри групи тісно розміщених пухирців з серозним прозорим вмістом, розміром від 2-4 мм до горошини. Яке етіотропне місцеве лікування показане хворому?

  1. Мазь “Ацикловір”;*

  2. Мазь індометацинова;

  3. Мазь гепаринова;

  4. Мазь синтаміцинова;

  5. Мазь офлоксацинова

Тема № 7 Піодермія. Етіологія. Патогенез. Клініка. Діагностика. Лікування. Профілактика.

  1. Хворий скаржиться на загальне нездужання, головний біль, болючу припухлість на задній поверхні шиї, яка є щільною, болючим вузлом конусовидної форми, в центрі – некротичний стрижень. Шкіра навколо нього набрякла, інфільтрована, червоного кольору, гаряча на дотик. Ваш діагноз.

  1. Фурункул;*

  2. Гумозний сифілід;

  3. Колікватівний туберкульоз;

  4. Гидраденіт;

  5. Карбункул.

  1. До дерматолога звернувся молодий чоловік зі скаргами на появу болісної висипки на шкірі обличчя на ділянках бороди та вусів. Хворіє декілька тижнів, погіршання відчуває після гоління. Діагностовано сикоз. Якими первинними морфологічними елементами представлена висипка?

  1. Пустулами, папулами;*

  2. Вузлами, вузликами;

  3. Пустулами, горбиками;

  4. Фліктенами, плямами;

  5. Плямами, вузлами.

  1. Хворому 27 років, скаржиться на появу виразки на статевому члені. Тиждень тому з’явився пухирець, що турбував свербіжем. Після постійного розчухування виникла виразка. Об'єктивно: на припуціальному мішку наявна виразка 0,3 х 0,2 см округлої форми з чіткими межами, покрита багатошаровою кіркою, при знятті якої дно виразки покрите сірим нальотом. Навколо неї шкіра почервоніла, виразка чутлива, м’яка при пальпації. Лімфатичні вузли не збільшені. Реакція Васермана негативна. Ваш діагноз?

        1. Шанкріформна піодермія;*

        2. Первинний серопозитивний сифіліс;

        3. М’який шанкер;

        4. Коростяна ектима;

        5. Рак шкіри.

  1. До дерматолога звернулась хвора, 32 роки, зі скаргами на появу висипань в ділянці куточків рота, що супроводжуються незначним свербіжем. Хворіє близько трьох днів. Об’єктивно: на тлі незначної гіперемії поодинокі дрібні фліктени та поверхневі ерозії вкриті медовожовтими кірочками. Ваш діагноз:

        1. Стрептодермія;*

        2. Герпес;

        3. Атопічний хейліт;

        4. Дерматит;

        5. Екзема.

  1. У 26 річного вальцовщика близько 7-8 днів тому на внутрішній поверхні лівого стегна з’явився обмежений червоний болючий інфільтрат, який за ці дні дещо збільшився в розмірі, а в його центрі сформувалась конічна пустула. Крім того, увагу лікаря привернула наявність болючого пахового реґіонарного лімфаденіту. Ваш вірогідний діагноз.

        1. Фурункул;*

        2. Ускладнений твердий шанкер;

        3. Карбункул;

        4. Фурункульоз;

        5. Везикулопустульоз.

  1. Чоловік віком 25 років з’явився до дерматолога зі скаргами на болючу виразку на голівці статевого члену даметром 5 мм, що з’явився тиждень тому. Об’єктивно: виразка овальної форми , дно без інфільтрації, вкрите сірувато-жовтими некротичними масами, навколо – гіпермія та незначний набряк. При пальпації зона виразки болюча. Пахвинні лімфатичні вузли симетрично збільшені до розмірів черешні, неспаяні, болючі, шкіра над ними здорова. Ваш попередній діагноз?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]