Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка на практику.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
6.46 Mб
Скачать

Козацька держава

Завдяки перемогам Богдана Хмельницького повстала козацька держава Організац її мала військовий характер, за тими зразками, які дало Запорожжя. Цілу країну спочатку знали просто Запорозьктм Військом. Але серед народу скоро прнйнялася назва Украна, яку здавна носила південна Поднрянщина. як окраїнна земля на пограниччі з диким степом. Цеї назви уживав деколи й козацький уряд, але не так консеквентно, щоб вона добула собі повне політичне громадянство. Зате київські книжники винайшли собі назву Малої Росії, яку колсь уживав грецький патріархат на означення галицької митрополії. Цей термін радісно прийняла Московщина, бо цим способом вона могла легше виказати право до зверхності над Україною. Козацькі літописці радо вживали термінів "козако-руський", "україно-козацький" або "український" народ.

Відзнаки державної і військової влади зватися клейноди. До них належала гетьманська булава, бунчук, печать, корооргви, бубни, труби. Вони персовувалися з великою шанобою

Герб козацької держави був козак у кунтуші, підперезаний поясом, і шаблею при лівому боці, у шапці; ліва рука підтримує рушницю, оперту на рамі, справа спирається о бік. Цей герб знаходився також на озацьких корогвах і на печатях.

  1. Перевірити орфографію в документі та виправити помилки.

  2. Відформатувати його відповідно до зразка встановити параметр Буквица(Формат – Буквица) :

Козацька держава

авдяки перемогам Богдана Хмельницького повстала козацька держава Організація її мала військовий характер, за тими зразками, які дало Запорожжя. Цілу країну спочатку знали просто Запорозьктм Військом. Але серед народу скоро прнйнялася назва Украна, яку здавна носила південна Подніпрянщина. як окраїнна земля на пограниччі з диким степом. Цеї назви уживав деколи й козацький уряд, але не так консеквентно, щоб вона добула собі повне політичне громадянство. Зате київські книжники винайшли собі назву Малої Росії, яку колсь уживав грецький патріархат на означення галицької митрополії. Цей термін радісно прийняла Московщина, бо цим способом вона могла легше виказати право до зверхності над Україною. Козацькі літописці радо вживали термінів "козако-руський", "україно-козацький" або "український" народ.

Відзнаки державної і військової влади зватися клейноди. До них належала:

  • гетьманська булава;

  • бунчук;

  • печать;

  • корооргви;

  • бубни;

  • труби.

Вони персовувалися з великою шанобою

Гербом козацької держави був козак у кунтуші, підперезаний поясом, і шаблею при лівому боці, у шапці; ліва рука підтримує рушницю, оперту на рамі, справа спирається о бік. Цей герб знаходився також на козацьких корогвах і на печатях.

  1. Здійснити пошук і заміну слова ''Запорожжя'" на "Запоріжжя". У звіті вказати кількість виконаних замін.

  2. Замінити фразу "Але серед народу скоро прийнялася назва Україна " на "'Народ сприйняв назву Україна"'.

  3. Зберегти створений документ у чорновому та фор­матованому варіантах.

  4. Роздрукувати текст та додати до звіту.