Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Blok_1_Budova_vantazhnogo_avtomobilya.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
378.37 Кб
Скачать

6. Електрообладнання автомобіля: джерела електроенергії, система запалювання, система запуску, прилади освітлення і сигналізації, контрольно-вимірювальні прилади.

Електрообладнання автомобіля служить для запуску двигуна, внутрішнього освітлення автомобіля, освітлення дороги, звукової і світлової сигналізації, живить електричним струмом контрольно-вимірювальні прилади і систему запалювання.

Електрообладнання автомобіля поділяється на дві групи.

Перша група - це джерела електричної енергії: генератор і акумуляторна батарея.

Друга група, яка носить назву споживачів - це всі інші прилади електрообладнання.

Генератор приводиться в дію від двигуна автомобіля і перетворює механічну енергію на електричну, якою живить споживачі та заряджає акумуляторну батарею. Акумуляторна батарея перетворює хімічну енергію на електричну. Вона призначена для живлення споживачів електричною енергією при непрацюючому двигуні і при його роботі з малою частотою обертання колінчастого вала, а також для запуску двигуна стартером.

ГЕНЕРАТОР

На автомобілі ЗІЛ-131 встановлено генератор Г-250П1 або Г287 Б. Генератор кріплять на двигуні з правої сторони в передній частині за допомогою кронштейнів. У рух генератор приводиться клиноподібним пасом від шківа колінчастого вала. Принцип утворення електричного струму в генераторі застосований на явищі електромагнітної індукції.

Генератор працює так:

Після вмикання запалювання струм від акумуляторної батареї надходить в обмотку збудження ротора через щітки і контактні кільця. Магнітне поле, що створюється обмоткою збудження, проходячи через торці дзьобоподібних полюсів, створює північні і південні полюси на роторі. Під час обертання ротора його магнітний потік перетинає витки обмоток статора й у них індуктується трьохфазний змінний струм, який підводиться до випрямляча, змонтованого на задній кришці генератора і призначеного для випрямляння трьохфазного змінного струму в постійний, випрямляється там на постійний струм і надходить у зовнішнє коло.

Коли напруга, яку виробляє генератор, перевищуватиме напругу акумуляторної батареї, струм від генератора піде на зарядження батареї та живлення інших споживачів енергії.

Системи запалювання класифікуються:

1) по способу переривання струму в полі низької напругм системи запалювання поділяються на:

- контактні,

- контактно-транзисторні,

- безконтактно-транзисторні;

2) по виконанню системи запалювання бувають:

- не екрановані,

- екрановані.

На автомобілі ЗІЛ-131 встановлюють екрановані або не екрановані системи запалювання з використанням всіх перерахованих вище способів переривання струму в первинній обмотці котушки запалювання.

А) Контактні системи:

- екранована система - встановлено переривник-розподільник Р102, котушка запалювання Б102Б з додатковим резистором СЕ-102,

- не екранована система - встановлено переривник - розподільник Р4В, котушка запалювання Б115 з варіатором.

Б) Контактно-транзисторна система буває тільки не екранована і на ній застосовується перервник-розподільник Р4Д, котушка запалювання Б114 і транзисторний комутатор ТК102.

В) Безконтактно-транзисторна система буває тільки екранована і на ній застосовуються прилади: - датчик-розподільник Р351, котушка запалювання Б118, транзисторний комутатор ТК200, аварійний вібратор РС 331.

Система запуска двигуна

Система запуску двигуна складається із:

- акумуляторної батареї;

- реле вмикання стартера;

- стартера.

Стартер служить для обертання колінчастого вала з метою запуску двигуна. Надійний запуск двигуна можливий, якщо колінчастий вал обертається з частотою:

- 60-80 об/хв - для карбюраторного двигуна;

- 200-250 об/хв - для дизельного двигуна.

Контрольно-вимірювальні прилади автомобіля призначені для контролю за станом і роботою двигуна і його систем. На сучасних автомобілях застосовують такі контрольно-вимірювальні прилади:

  1. амперметр;

  2. покажчик температури охолодної рідини;

  3. аварійний сигналізатор температури охолодної рідини в системі охолоджування;

  4. покажчик тиску масла в системі мащення двигуна;

  5. аварійний сигналізатор зниження тиску масла в системі мащення двигуна;

  6. покажчик рівня палива в паливному баці;

  7. спідометр;

  8. тахометр.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]