Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Очень надо!.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
494.59 Кб
Скачать
  1. Місцеві бюджети – фінансова база місцевого самоврядування. Власні, закріплені та регулюючи доходи місцевих бюджетів.

Роль місцевих бюджетів у соціально-економічному розвитку територій; власні, закріплені та регулюючі доходи та їх характеристика.

Місцевий бюджет - сукупність економічних (грошових) відносин, які виникають у зв'язку зі створенням і використанням фондів грошових коштів місцевих органів влади в процесі перерозподілу національного доходу з метою забезпечення розширеного відтворення і задоволення соціальних потреб суспільства.

 Як правовий акт, згідно з яким виконавчі органи отримують право на розпорядження певними фондами грошових ресурсів.

 Як план (кошторис) доходів і видатків відповідного місцевого органу влади.

 Як економічна категорія, оскільки бюджет - атрибут будь самостійної територіальної одиниці.

Завдяк місцевім бюджетам органи місцевого самоврядування можут віконуваті делеговані їм Повноваження Щодо виконан покладений на них функцій держави. Місцевий бюджет відповідно БК містіть надходження и витрати на виконання Повноваження органів влади АРК, місцевіх державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Ці надходження и витрати складають єдиний баланс відповідного бюджету. Особливості місцевіх бюджетів: обмежен Частина грошових ресурсів; забезпечення матеріальної незалежності, и їх підпорядкованість.

1) власні доходи - доходи, Що не враховуються при візначенні обсягах бюджетних трансфертів;

2) закріплені доходи - доходи, Що враховуються при візначенні обсягах бюджетних трансфертів.

Перелік власним та закріпленіх доходів визначених у Бюджетному кодексі на трівалу перспективу, Що покликанно Створити необхідні передумови для здійснення перспективного планування.

Надходження власним доходів НЕ враховуються при візначенні обсягів міжбюджетних трансфертів місцевім бюджетам, Що спріяє безпосередній зацікавленості органів місцевого самоврядування у нарощуванні дохідної бази.

Закріплені доходи місцевіх бюджетів складають основу для визначення податкової спроможності теріторії, їх обсягах вплівають на обсягах бюджетних трасфертів, які надаються місцевім бюджетам з державного бюджету України.

За Економічною природою власні доходи місцевіх бюджетів - ції доходи, які формують внаслідок Дій и рішень, прийнято місцевімі органами самоврядування. Найбільш характерними прикладами власним доходів є: Місцеві Податки и збори, доходи від комунального майна та предприятий комунальної власності, штраф та санкції, пов'язані Із формуванням власним доходів.

Закріпленімі є доходи, які на довготрівалій Основі передаються до місцевіх бюджетів у повну обсязі або у візначеній, єдіній для усіх бюджетів частіні. За своєю Божою сутністю Це загальнодержавні податки, збори або доходи, які традіційно формують дохідну Частину місцевіх бюджетів (податок з доходів Фізичних ОСІБ, державне мито, плата за ліцензії та торгові патенти ТОЩО). Відповідно до чінної бюджетної політики, найбільш вагому частко закріпленіх доходів складає ПДФО.

Регульовані доходи - ції кож одна з форм доходів, Що передаються центральною володію місцевім органам власти або з бюджетів теріторій віщого адміністратівного рівня до бюджетів теріторій ніжчого адміністратівного рівня. Порядок передачі та розмірі регульованості доходів в Україні Щороку встановлюються в законі про державний бюджет. Порядок регулювання доходів місцевіх бюджетів візначається кож рішеннямі органів влади віщого теріторіального рівня Щодо органів влади ніжчого теріторіального рівня.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]