Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TDP_shpori.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
136.7 Кб
Скачать

3. Що містять статті нпа в якому встановлюються відповідальність лише за порушення певних правил

Встановлює відповідальність за порушення певних правил – санкція.

Завдання№12

1. Загальнонауковими є методи?

До загальнонаукових методів належить: порівняльний, системний, структур­ний, функціональний, синергетичний, поведінковий, інституціональний, історичний, логічний та інші .

2.Які ознаки конфедерації?

Ознаки конфедерації:

відсутність загальних для всієї конфедерації законодавчих органів;

відсутність загальних для всієї конфедерації законодавства, громадянства, судової та фінансової системи;

рішення загально конфедеративних органів для членів конфедерації не є обов’язковим, і їх невиконання не тягне за собою ніяких санкцій;

наявність безумовного права виходу із складу конфедерації у кожного з її суб’єктів

3.Що є виконання обумовленої договором роботи?

Належне виконання.

Завдання№13

1.Що відноситься до спеціально наукових методів

Історичний метод,порівняльний,логічний,метод абстрагування,статистичний,соціологічний,метод моделювання,мовний метод.

2.Як називається устрій якщо на чолі місцевих органів державної влади стоять призначені з центра чиновники,яким підкорені місцеві органи самоуправління

Унітарна централізована держава

3.Як називається дія,при якій повертається борг

Виконання зобов’язання.

Завдання№14

1.Чим є теорія держави і права в системі юридичних наук

Теорія держави і права є і обслуговуючою наукою,оскільки вона формує вихідні поняття про державу і право і тим самим забезпечує галузеві юридичні науки необхідною загальнотеоретичною базоб для опрацювання ними власної теорії,галузевого наукового понятійного апарату.

2.Чим характеризується територіальна федерація

Характеризується значним обмеженням державного суверенітету суб’єктів федерації

3.Як називається договір про доставку замовнику продукції?

Договір поставки

Завдання№15

1.Що відноситься до спеціальних юридичних наук

Криміналістика,судова психологія,судова психіатрія,судова бухгалтерія

2.Чим характеризуються функції держави

  • Зміст кожної функції держави складається із сукупності однорідних аспектів державної діяльності.

  • -На відміну від функцій численних державних органів (фінансових, народної освіти, прокуратури), спеціально призначених для визначенийної діяльності, функції держави охоплюють його діяльність в цілому.

  • , функції держави необхідно відрізняти від функцій його окремих органів. Якщо функції держави відповідають основним, суспільнозначущим напрямками його діяльності, яким підпорядкована робота всього державного апарату і кожного з його органів, то далеко не завжди у функціях окремих державних органів знаходить вираження соціальне призначення та сутність держави.

  • Функції держави носять комплексний, збірний характер. В них втілюється зосередження зусиль держави на вирішальних, життєво важливих напрямах його внутрішньої чи зовнішньої діяльності.

  • Функції держави необхідно також відрізнятивід видів державної діяльності, які можуть здійснюватися або спеціально уповноваженими на це органами, або структурними підрозділами різних органів держави. Видами державної діяльності є, наприклад, розслідуваннякримінальних справ, митний контроль.

  • Функції держави не можна ототожнювати з формами і методами їх реалізації. Основними правовими формами здійснення функцій сучасної держави є правотворчість, виконавчо-розпорядчі таправоохоронна діяльність. Держава відповідно до тими завданнями, які стоять перед ним на тому чи іншому етапі розвитку, може використовувати методи переконання, заохочення або прінужденіяв їх різних поєднаннях. Конкретна ж функція государства являє собою єдність змісту, форм і методів здійснення державної влади, нерозривно пов'язаних з даним напрямком діяльності держави.

3.Що є зловжівання володію?

Зловживання владою-один з видів неправомірного використання посадовою особою свого службового становища.

Завдання№16

  1. З чого виходить матеріалістична (класова) теорія походження держави?

Ця теорія полягає в тому, що держава виникла, передусім, в силу економічних причин: громадського поділу праці, появи приватної власності, непримиренності класів і розпаду первісного суспільства у зв’язку із протилежними економічними інтересами.

  1. В чому полягає економічна функція держави?

Економічна функція держави – регулювання сфери економічних відносин, створення умов для розвитку виробництва, організація на основі визнання і захисту різних форм власності, підприємницької діяльності; прогнозування розвитку економіки.

  1. Що є порушенням прав громадян?

Під порушенням слід розуміти такий стан суб'єктивного права, за якого воно зазнало протиправного впливу з боку правопорушника, внаслідок чого суб'єктивне право уповноваженої особи зменшилося або зникло як таке. Порушення права пов'язане з позбавленням його носія можливості здійснити, реалізувати своє право повністю або частково.

Завдання№17

  1. Хто був засновником матеріалістичної теорії?

К. Маркс, Ф.Енгельс, В. Ленін

  1. Що передбачає соціальна функція?

Соціальна функція передбачає забезпечення соціальної безпеки громадян, створення умов для повного здійснення їх права на працю, життєвий достатній рівень; зняття і пом’якшення соціальних суперечностей шляхом гуманної та справедливої соціальної політики.

Соціальна функція держави полягає в забезпеченні на всій території країни прав і свобод кожної людини і громадянина. Свобода людини реалізується в суспільстві, у спілкуванні та співпраці людей. Окремі особи використовують те саме середовище для досягнення різних цілей, у тому числі і злочинних. За таких обставин тільки державна влада здатна бути гарантом захисту прав і свобод. Виконання соціальної функції передбачає: створення державою умов для відтворення й розвитку людини (демографічна політика, освіта, виховання тощо); формування соціокультурного простору, сприятливого для самореалізації кожної людини; стимулювання творчого зростання людини; утілення в життя принципів соціальної справедливості тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]