Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прогр.ком.держ екз.2010.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
606.21 Кб
Скачать

3. Зміст завдань

1. Тестування – один із найефективніших методів, що використовується для виявлення певних знань та якостей студентів. Воно забезпечує однакові для усіх студентів умови та дає змогу оцінити не тільки якісно, а й кількісно, що забезпечує диференційованість та об’єктивність у виставленні оцінок. За їх допомогою можливо об’єктивно, оперативно, конкретно зробити однозначні висновки про рівень знань та навичок студентів. Всі тестові завдання відповідають таким вимогам:

  • комплекс базових тестових завдань сформований на підставі експертної оцінки кожного завдання і їх сукупності та охоплює нормативні і вибіркові дисципліни, які визначені в освітньо-професійній програмі підготовки бакалавра зі спеціальності “Фінанси і кредит”;

  • тести є завданнями закритої форми з запропонованими відповідями (три-чотири відповіді, тільки одна з яких є правильною), з яких вибирають правильну;

  • завдання приблизно однакові за складністю та часовими затратами;

  • запитальна частина тестового завдання формулюється у стверджувальній або запитальній формі стисло, чітко, без подвійного тлумачення.;

  • елементи відповіді частини тестового задвнання мають окрему індексацію.

  • тест має забезпечити пропорційне представництво всіх визначених до 1 етапу державної атестації дисицплін та різноманітних змістовних модулів зі складу кожної з цих дисциплін. Тести повинні охоплювати не менш 60 % теоретичного матеріалу кожної з визначених дисциплін.

2. Теоретичне питання охоплює всі теми дисципліни “Банківські операції”. Потребує від студента глибокого знання економічного змісту, порядку та особливостей здійснення, оформлення документів, переваг та недоліків, перспектив розвитку операцій, які здійснюються українськми банками.

3. Ситуаційне завдання з дисицпліни “Банківські операції” та “Фінансовий облік у банку” потребує від студентів практичних навичок оформлення банківських операцій, вміння відображати в бухгалтерському обліку та аналізувати їх вплив на фундаментальну облікову модель банку та фінансовий результат банку.

4. Аналітико-розрахункове завдання з дисицпліни “Аналіз банківської діяльності” моделює умови, в яких може опинитися випускник у практичній діяльності на первинних посадах, імітує етапи процесу підготовки, прийняття і реалізації управлінського рішення. Зміст задачі відповідає освітьно-кваліфікаційній характеристиці бакалавра відповідно до спеціальності.

В завданнях зроблено акцент на системному використанні теоретично і практично апробованих ситуацій. Визначені завдання нададуть змогу об’єктивно оцінити такі кваліфікаційні якості, як уміння чітко формулювати і висловлювати свою позицію.

Основні визначення критеріїв екзаменаційних оцінок

1. Програма державного екзамену визначає необхідний мінімум знань, обов’язкових для кожного студента.

2. Екзамен сприяє визначенню вмінь студентів правильно застосовувати здобуті знання для аналізу сучасних явищ, а також для своєї практичної діяльності.

3. Екзамен демонструє, наскільки студент володіє не тільки знаннями, а й практичними навичками, методами самостійної роботи

КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ВІДПОВІДЕЙ СТУДЕНТІВ

Загальне оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною системою з подальшим переведенням у 4-бальну систему:

“2” (незадовільно) - до 60 балів;

“3” (задовільно) - 61-80 балів;

“4” (добре) - 81-90 балів;

“5” (відмінно) - 91-100 балів.