Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Advokatura_ekzamen.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
541.7 Кб
Скачать

57.Прийняття адвокатом доручення на ведення кримінальної справи.Запрошення адвоката.Призначення адвоката-захисника.

За загальним правилом, захисник запрошується підозрюваним..., їх законними представниками, а також іншими особами за проханням чи згодою підозрюваного....,він взмозі запросити декілька захисників.Із захиснком укладається угода про надання правової допомоги.Однак КПК передбачає випадки коли за певних обставин особа, яка має право скористатися правовою допомогою захисника, не може самостійно реалізувати це право.За нявності таких обставин захисник має бути призначений:

1)коли участь захисника є обов’язковою, але підозрюваний не бажає або не може його запросити;

2)коли підозрюваний бажає запросити захисника, але за відсутністю коштів не може цього зробити.

Ст.45 КПК(обов’язкова участь захисника).

58.Допуск адвоката-захисника до участі в справі, порядок підтвердження повноважень.

За загальними положеннями, захисник допускається до участі в справі з моменту визнання особи підозрюваною, тобто з моменту затримання цієї особи чи з моменту застосування до неї запобіжного заходу. Момент затримання пов’язується із процедурою ознайомлення затриманого із протоколом затримання, який повинен бути складений не пізніше 24 годин з моменту затримання.

Повноваження захисника для участі у справі підтверджуються: для адвокатів-відповідним свідоцтвом чи ордером відповідного АО, для інших фахівців у галузі права-угодою або дорученням юрид.особи, а для близьких родичів-заявою обвинуваченого про їх допуск..ВККА затверджує зразок ордера. Про допуск захисника до участі в справі особа, яка проводить дізнання-слідчий, прокурор,суддя-виносять постанову, а суд-ухвалу.

59.Відмова адвоката від прийняття захисту та відмова від вже прийнятого захисту.

Надання правової допомоги-конституційна ф-я адвокатури(ст.59) та проф.обов’язок адвоката(ст.7 ЗУ). Адвокат може відмовитись від надання правової допомоги лише з поважних причин та в належній формі(відпустка адвоката; хвороба; зайнятість в інших справах;інша спеціалізація адвоката).В будь-якому випадку відмова має бути вмотивована відповідно до Правил.Відмова від вже прийнятого на себе захисту не допускається ,крім випадків,що встан. ч.8 ст.48 КПК.

Після допуску до участі в справі захисник - адвокат вправі відмовитися від виконання своїх обов'язків лише у випадках:

1) коли є обставини, які згідно зі статтею 61 цього Кодексу виключають його участь у справі;

2) коли він свою відмову мотивує недостатніми знаннями чи некомпетентністю.

60.Обставини, що виключають участь адвоката у якості захисника.

Стаття 61. Обставини, що виключають участь у справі захисника

Захисником не може бути особа:

1) яка брала участь у даній справі як дізнавач, слідчий, прокурор, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, перекладач, понятий, представник потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача;

2) яка відповідно до цього Кодексу є свідком і в зв'язку з цим допитувалась або підлягає допиту;

3) яка є родичем особи, яка провадить дізнання, слідчого, прокурора, будь-кого із складу суду, потерпілого, цивільного позивача;

4) щодо якої порушено кримінальну справу;

5) визнана недієздатною чи обмежено дієздатною.

Особа не може брати участь у справі як захисник також у випадках:

1) коли вона у даній справі надає або раніше надавала юридичну допомогу особі, інтереси якої суперечать інтересам особи, яка звернулася з проханням про надання юридичної допомоги;

2) у разі зупинення дії свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю або права на надання правової допомоги чи його анулювання у порядку, встановленому законодавчими актами України.

Одна і та ж особа не може бути захисником двох і більше підозрюваних, обвинувачених чи підсудних, якщо інтереси захисту одного з них суперечать інтересам захисту іншого.

Не може бути захисником особа, яка, зловживаючи своїми правами, перешкоджає встановленню істини в справі, затягує розслідування чи судовий розгляд справи, а також особа, яка порушує порядок у судовому засіданні чи не виконує розпоряджень головуючого під час судового розгляду справи.

Одна і та сама особа в даній кримінальній справі не може бути захисником двох і більше свідків, а також захисником свідка та підозрюваного, обвинуваченого, підсудного, потерпілого, цивільних позивача чи відповідача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]