Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Advokatura_ekzamen.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
541.7 Кб
Скачать

65.Участь адвоката у дізнанні та на досудовому слідстві.

Досудове слідство має дві форми: дізнання та власне досудове слідство.Дізнання-основана на законі розшуково-доказувальна та правозастосовча діяльність наділених процесуальними повноваженнями органів, спрямована на виявлення, запобігання та розкриття злочинів є розшук та викриття винних.

Ст.103 КПК визначено порядок провадження дізнання у кримінальних справах.За наявності ознак злочину, що не є тяжким, орган дізнання порушує кримінальну справу і, проводить оперативно-розшукові заходи для встановлення особи, яка його вчинила.Пісял цього орган дізнання складає постанову про передачу справи слідчому.Дізнання проводиться у строк не більще 10 днів.Закінчується дізнання складанням постанови про направлення справи для провадження досудового слідства.

На стадії дізнання найбільш важливими питаннями дія-ті захисника є вступ його у процес, ознайомлення з матеріалами справи.При вступі в процес захисникові бажано разом з ордером подавати клопотання про допуск його у справу як захисника, заборону провадити будь-які дії із підзахисним без його участі.

Досудове слідство-це дія-ть слідчого за вже порушеною та прийнятою до свого провадження кримінальною справою.Зміст досудового слідства полягає у збиранні, дослідженні, перевірці, оцінці та використанні доказів, встановленні об’єктивної істини, застосуванні правильного закону, захисту прав та законних інтересів гр-н та юридичних осіб.

66.Заявлення клопотань слідчому. Подання скарг прокурору та до суду.

На досудовому слідстві захисник має право заявляти клопотання як в усному, так і вписьмовому вигляді.Згідно ст.129 КПК слідчий повинен розглянути клопотання в строк не більше 3-х діб та задовольнити його, якщо обставини, про встановлення яких встановлено клопотання, мають значення для справи.Захисник може заявляти клопотання не тільки щодо проведення дій, направлених на встановлення якихось обставин, що впливають на хід розслідування, а й клопотання,що стосуються реалізації прав захисника та підзахисного.Постанову про відмову у задоволенні клопотання можна оскаржити до прокурора та до суду в порядку встан. ст.234-236 КПК.

67.Діяльність адвоката-захисника з доказування. Межі участі захисника в реалізації завдань кримнального судочинства

Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. Доказуванню підлягають обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях. Обставини, визнані сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі, не підлягають доказуванню. Доказуванню також не підлягають обставини, визнані судом загальновідомими. Сторони зобов'язані подати свої докази чи повідомити про них суд до або під час попереднього судового засідання у справі. Докази подаються у строк, встановлений судом з урахуванням часу, необхідного для подання доказів. Докази, подані з порушенням вимог, встановлених ч. 1 ст. 131 Кодексу, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подано несвоєчасно з поважних причин. У структурі кримінально-процесуального доказування звичайно виділяють три елементи: збирання (формування), перевірка та оцінка доказів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]