Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otchet_1S_tellur_uuuuuuuuuЛшкшдд.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
938.03 Кб
Скачать

2 Правила техніки безпеки на 1с теллур

2.1 Загальні правила пожежної безпеки тов«1с-Теллур»

1. Всі співробітники ТОВ «1С-ТЕЛЛУР» зобов'язані строго виконувати правила пожежної безпеки, а в разі виникнення пожежі - застосувати необхідні засоби для порятунку людей і гасіння пожежі.

2. Відповідальність за дотримання правил пожежної безпеки в офісних приміщеннях покладається на керівників відділів.

3. Відповідальні особи зобов'язані: організувати вивчення даних правил всім персоналом і забезпечити їх виконання; знати плани шляхів евакуації і стежити за їх станом; забезпечити приміщення необхідними засобами пожежогасіння; забезпечити виконання вимог пожежної безпеки при проведенні масових культурних заходів.

4. У всіх офісних приміщеннях повинен постійно зберігатися строгий протипожежний режим. Відповідальні особи перед закриттям приміщення повинні ретельно оглянути його, забезпечити прибирання небезпечних з пожежної точки зору відходів і сміття, зняти напругу електромережі.

5. Від усіх приміщень мати два комплекти ключів з бирками. Один комплект здавати в к. 101, інший - зберігати в місці, відомому співробітникам.

6. Всі електрощити, розподільні коробки повинні постійно перебувати в закритому стані і не змушувати сторонніми предметами.

7. Категорично забороняється: палити у всіх приміщеннях, за винятком спеціально відведених для цього місцях; самовільно прокладати постійні і тимчасові електролінії; користуватися несправним електрообладнанням, проводами з пошкодженою ізоляцією, саморобними обігрівачами і світильниками; користуватися свічками в разі перебоїв в подачі електроенергії; використовувати пожежний інвентар та обладнання не за призначенням; будувати будь перегородки на шляхах евакуації та в проходах приміщень.

8. Співробітники, що виявили виникнення пожежі, зобов'язані: поставить до відома керівництво ТОВ «1С-ТЕЛЛУР»; вжити необхідних заходів для порятунку людей, локалізації і гасіння пожежі.

2.2 Програма проведення інструктажу з пожежної безпеки зі співробітниками тов «1с - теллур»

Закон України «Про пожежну безпеку» від 17.12.93г. і «Правила пожежної безпеки в Україні», затверджені наказом МВС України від 22.06.95г. № 400 визначають загальні правові, економічні та соціальні основи забезпечення пожежної безпеки на території Україні. Забезпечення пожежної безпеки є невід'ємною частиною державної діяльності щодо охорони життя та здоров'я людей, національного багатства і навколишнього природного середовища. Забезпечення пожежної безпеки є складовою частиною виробничої та іншої діяльності посадових осіб, працівників ТОВ «1С-ТЕЛЛУР». Попередження пожеж є найважливішим обов'язком всіх громадян, так як в результаті пожежі знищуються будинки та майно, будівлі та споруди, а також гинуть люди. Причинами пожеж та вибухів є неправильне влаштування та експлуатація обладнання, значні перевантаження проводів і обмоток електричних машин, порушення технологічних процесів, куріння в заборонених місцях, самозаймання деяких матеріалів.

Основними заходами попередження пожеж є профілактичні заходи технічного, експлуатаційного, організаційного та ремонтного характерів. Ці заходи включають в себе питання попередження та ліквідації пожеж при будівництві будинків, монтажі обладнання, правильну експлуатацію машин і електроустановок, навчання персоналу ТОВ «1С-ТЕЛЛУР» протипожежним правилам і заборона в пожежонебезпечних місцях застосування відкритого вогню.

При виникненні пожежі необхідно негайно приступити до її гасіння, використовуючи первинні засоби пожежогасіння - вогнегасники, пісок і воду.

Територія та приміщення ТОВ «1С-Транс" повинні постійно утримуватися в чистоті. До всіх приміщень підприємства повинен бути вільний підхід. Приміщення повинні бути забезпечені засобами пожежогасіння.

При загорянні одягу на співробітника її необхідно зняти з людини загорнути в вогнезахисну накидку або в килим, після чого необхідно надати первинну медичну допомогу.

Після закінчення роботи необхідно у всіх приміщеннях ТОВ відключити все електроустаткування і вимкнути освітлення. Після закриття приміщення поставити на пожежну сигналізацію.

Забороняється:

1. Складування горючих матеріалів на відстані менше одного метра від електроустановок, щитів.

2. Використання несправних розеток, вимикачів, пошкоджених подовжувачів.

3. Використання для обігріву приміщень підприємства нестандартними нагрівальними приладами (власного виготовлення).

4. Куріння в не обладнаних для куріння місцях.

Програма проведення первинного інструктажу з пожежної безпеки розроблена на підставі: Закону України «Про пожежну безпеку» від 17.12.93г. та «Правил пожежної безпеки в Україні», затверджені наказом МВС України від 22.06.95г. № 400.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]