Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otchet_1S_tellur_uuuuuuuuuЛшкшдд.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
938.03 Кб
Скачать

5 Процедура підписання договорів

1. Договір - це дія двох або більше Сторін, спрямоване на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. Документ «Договір» - це основний документ, що фіксує права і обов'язки до її Сторін (Компанії і Клієнта) по відношенню один до одного в рамках відносин, які регулюються цим документом.

2. Договору полягають співробітниками після узгодження з керівником підрозділу. Керівник підрозділу повинен визначити предмет договору та юридична особа Компанії, від якого буде укладено договір.

3. У разі виконання робіт з доопрацювання ПП договору укладати обов'язково. У цьому випадку обов'язково також складання документів «Перелік робіт» WP-1406-T і «План-графік» OM3023-T.

4. При складанні документа «Перелік робіт» обов'язково слід зробити розбиття всієї роботи на етапи і для кожного етапу перерахувати всі вимоги, у тому числі внутрішні, в термінах об'єктів метаданих із зазначенням призначення кожного об'єкту і його реквізитів. Обов'язкова наявність підписів та печаток обох сторін.

5. При складанні документа «План-графік» слід зафіксувати дату закінчення роботи над кожним етапом. Обов'язкова наявність підписів та печаток обох сторін.

6. Договір укладати необов'язково у випадках надання погодинних послуг.

7. У випадках здійснення продажу програмного продукту необхідно оформляти договір купівлі-продажу (при бажанні клієнта) без опису додаткових послуг, що надаються компанією. При необхідності додаткові послуги (доставка, установка, безкоштовні години навчання) можуть бути описані в додатку до договору.

8. Співробітник повинен отримати у керівника підрозділу електронну чи паперову версію шаблону обраного типу договору.

9. Керівник підрозділу повинен перевірити на відповідність усіх пунктів шаблону попередньо досягнутим домовленостям (особливо строки, суми, відсоток передоплати) відповідно до процедури аналізу, перевірки та затвердження проекту (СМК-6-008).

10. Співробітник повинен дати шаблон договору на перегляд клієнту. У разі змін клієнтом пунктів шаблону узгодити це з особою, що видав шаблон.

Примітка. Зміни шаблону небажані.

11. Слід уточнити у клієнта точна назва юридичної особи, яка укладає договір, а також в особі кого і діє на підставі чого (зазвичай в особі Генерального директора, що діє на підставі Статуту).

12. Заповнити всі поля договору в електронному вигляді.

Примітка. Поле Реквізити Замовника можна залишити незаповненими.

13. Співробітник повинен зберегти договір у файлі з ім'ям <назва клієнта> <тип договору>. Документ за адресою <шлях> користуючись командою "Зберегти як ..." і прибравши в параметрах пароль на запис. У разі відсутності доступу до зазначеної папці (<шлях>), слід переслати договір керівнику відділу впровадження по електронній пошті.

14. Співробітник повинен роздрукувати договір у двох примірниках, скріпити кожен примірник степлером у верхньому лівому кутку.

15. Договір - документ номерний, тому співробітникові необхідно отримати у керівника телефонної групи номер договору. При цьому відбувається реєстрація договору в офісній базі даних (якщо використовується).

16. Співробітник повинен завізувати один примірник у начальника відділу впровадження.

17. Співробітник повинен підписати обидва екземпляри у директора.

18. Співробітник повинен поставити в телефонній групі друк на обидва примірника.

19. Співробітник повинен передати обидва екземпляри клієнту.

20. Співробітник повинен проконтролювати повернення другого примірника договору від клієнта з наявністю печатки та підпису клієнта.

Карта процесу:

ВИСНОВКИ

За час проходження практики був ознайомлений з діяльністю фірми, із загальною політикою, організаційною структурою і т.д.. Виявилось, що фірма має своєю метою задоволення вимог та інтересів споживачів в якості продукції, терміни поставки та подальшому обслуговуванні фінансово-економічних програмних продуктів фірми «1С». Основою фірми є її співробітники, кожний з яких відповідає за забезпечення якості та поліпшення своєї діяльності і фірми в цілому.

Був ознайомлений з правилами пожежної безпеки та охорони праці, що дотримуються на підприємстві «1С-ТЕЛЛУР».

Були проаналізовані фінансові результати звітних періодів 2008, 2009 та 2010 років.

Для вивчення виробничого питання (процедура підписання договорів) була оглянута література та зроблені відповідні короткі нотатки, що представлені у звіті, також представлена карта процесу вирішення виробничого завдання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]