Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otchet_1S_tellur_uuuuuuuuuЛшкшдд.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
938.03 Кб
Скачать

2.3 Система управління охороною праці, державний нагляд і громадянський контроль за охороною праці в тов «1с-теллур»

Директор ТОВ «1С-ТЕЛЛУР» несе повну відповідальність за створення і підтримку безпечних і нешкідливих умов праці на кожному робочому місці і в кожному структурному підрозділі. Для цього директор організує і реалізує заходи щодо поліпшення умов праці. Структура і чисельність служби охорони праці залежить від небезпеки і шкідливості виробництва, чисельності працюючих та ефективного фонду робочого часу спеціаліста з охорони праці.

Для функціонування системи управління охороною праці директор:

- створює відповідні служби і призначає посадових осіб, які забезпечують вирішення конкретних питань охорони праці затверджує інструкції про їх обов'язки, права та відповідальність за виконання покладених на них функцій;

- розробляє комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів з охорони праці, впроваджує досягнення науки і техніки, позитивний досвід з охорони праці;

- забезпечує усунення причин, що викликають нещасні випадки.

- затверджує положення, інструкції про охорону праці, що діють в ТОВ «1С-ТЕЛЛУР», що встановлюють правила виконання робіт і поводження працівників на території ТОВ «1С-ТЕЛЛУР»;

- здійснює постійний контроль за дотриманням працівниками правил поводження з устаткуванням, використанням засобів індивідуального та колективного захисту;

- організовує пропаганду безпечних методів праці та співробітництво з працівниками у галузі охорони праці.

До кола питань з управління охороною праці включається вирішення таких основних завдань: навчання працюючих безпеки праці та пропаганді питань охорони праці; забезпечення безпеки виробничого обладнання, виробничих процесів, будівель та споруд, нормалізацію санітарно-гігієнічних умов праці; забезпечення оптимальних режимів роботи і відпочинку робітників; професійний відбір працюючих за окремими спеціальностями; організацію лікувально-профілактичного обслуговування працюючих.

3 Економічні показники підприємства

Для висновку про роботу підприємства «1С-Теллур», потрібно порівняти звіт про фінансову діяльність за 2009 та 2010 рік.

Звіт про фінансові результати на 2009 рік

У звіті за 2009 рік можемо побачити, що підприємство «1С-Теллур» спрацювало в збиток в порівнянні з 2008 роком.

Прибуток у 2008 році складав 2086 тис. грн.

Збиток у 2009 році склав 478 тис. грн.

У звіті за 2010 рік можемо побачити , що підприємство працює з прибутком, який складає 2145 тис. грн..

Рентабельність виробництва у 2008 році склала 26,259% (2086/7944*100%)

Рентабельність у 2010 році склала 9,22% (1439/15607*100%)

Якщо порівнювати 2009 та 2010 рік, то зросли :

- матеріальні витрати на 17 тис. грн.

- витрати на оплату праці на 260 тис. грн.

- відрахування на соціальні заходи на 99 тис. грн.

- інші операційні витрати на 7032 тис. грн.

Зменшились витрати на амортизаційні відрахування на 56 тис. грн.

Звіт про фінансовий результат на 2010 рік

4 Огляд літератури

В результаті огляду літератури , а саме Господарського та Господарського процесуального кодексів України , можна зробити висновки, що ними передбачений порядок укладення господарських договорів, їх форма, умови, які становлять їх зміст, і т. ін.

При укладенні господарського договору сторони виконують притаманні саме йому певні нормативне закріплені дії, техніко-юридичну процедуру, направлені на встановлення договірних відносин та визначення змісту договірного зобов'язання.

Відповідно до ст. 181 ГК України, ст. 10 Господарського процесуального кодексу України, іншого чинного господарського законодавства, першим процедурним кроком в укладенні господарського договору є складання ініціативною стороною (оферентом) проекту договору і надання другій стороні (акцептанту) удвох примірниках (якщо проект договору викладений як єдиний документ).

Сторона, яка одержала проект договору, в разі згоди з його умовами оформляє його відповідно до вимог ч. 1 ст. 181 ГК України і повертає один примірник стороні, яка його склала, або надсилає відповідь на лист, телеграму, факсограму тощо у двадцятиденний строк після одержання проекту договору, листа, телеграми і т. ін.

У разі досягнення сторонами згоди щодо звернення до суду для вирішення всіх або окремих умов, зазначених у протоколі розбіжностей, така згода повинна бути виражена в письмовій формі (протоколом узгодження розбіжностей, заявою, підписаною керівниками сторін, листами, телеграмами, телетайпограмами тощо).

У тому ж випадку, коли для жодної із сторін укладення спірного договору не є обов'язковим, а саме він укладається на основі вільного волевиявлення сторін і між ними не досягнута згода про можливість розгляду переддоговірного спору в суді, діє правило, передбачене Господарським кодексом України, — договір вважається неукладеним (п. 8 ст. 181).

Однією із особливостей договорів на основі вільного волевиявлення сторін є те, що досудове врегулювання господарських спорів для них не обов'язкове. Проте, якщо сторони в договорі обумовили такий порядок, то він набуває для них обов'язкового характеру, за винятком, передбаченим ч. 5 ст. 5 ГПК України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]