Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема_10.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать

2 Приклади вдалих перетворень корпоративної культури компаній

“Приклади Geпeral Electric і Sears, приведені в додатку Г, демонструють саме такі, глибокі перетворення корпорацій. Незважаючи на те що менеджери змінювали виробничі процеси, загальний ефект привів до зміни їх бачення місії і іміджу корпорацій в очах споживачів.

В списку вдалих прикладів перетворень такі компанії як Nike, Apple, Jпtel і Microsoft, хоча, на думку консультантів, ці корпорації не провели перетворення існуючої організації, а будували зовсім нові. Інші компанії, як наприклад, Harley – Davidsoп, повертались на свої ринки з новими конкурентними перевагами, що були результатом повної зміни компаній, а не часткового перетворення.

Після 1989 року концепція зміни місії, бачення бізнесу та поняття “унікальних конкурентних переваг” більше не є теоретичними термінами, а стали суттю практичної діяльності керівників корпорацій. З'явилися керівники, які можуть ділитися досвідом перетворення стилю ведення бізнесу: Джон Ф. Уэлч з компанії Geпeral Electric, Лоренс Боссиди з AlliedSigпal, Артур Мартинес з Sears, Вільям Вейс з Aтeritech і Майкл Уэлш з Теппесо”[2].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]