Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка ВКР 2010 БАКАЛАВР 01-12-2010.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
920.58 Кб
Скачать

3.3. Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Нумерація має бути наскрізною, причому першою сторінкою є пояснювальна записка до випускної кваліфікаційної роботи, але на ній номер не ставиться, другою – завдання (на ньому теж не проставляється номер), третьою сторінкою є анотація. Рисунки і таблиці входять у загальну нумерацію. Сторінки з додатками і списком використаних джерел входять у наскрізну нумерацію. Номер сторінки проставляють у правому верхньому кутку сторінки без будь-яких знаків (крапки у кінці, виділення рисками, дужками тощо). Отже, на аркуші з анотацією буде проставлено в правому верхньому куті цифру “3” і далі йтиме наскрізна нумерація (4, 5, 6…).

Номер розділу ставиться після слова “РОЗДІЛ”, наприклад, “РОЗДІЛ 4”, а “ЗМІСТ”, “ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ”, “ВСТУП”, “ВИСНОВКИ” не нумерують. Нумерація починається з першого підрозділу.

Підрозділи нумерують у межах розділу. Номер підрозділу складається із номера розділу та свого порядкового номера, розділених крапкою. У кінці також ставлять крапку, наприклад, “2.1.” (перший підрозділ другого розділу). Пункти нумерують арабськими цифрами в межах кожного підрозділу. Номер пункту має складатися із номера розділу, підрозділу і пункту (свого порядкового номера), розділених крапками. У кінці номера пункту також ставиться крапка, наприклад, “2.1.3.” (третій пункт першого підрозділу другого розділу). Потім у тому самому рядку йде заголовок пункту. Номери підрозділів і пунктів ставляться на їх початку, номер пункту – на початку першого рядка абзацу, яким розпочинається відповідний пункт. Цифра номера пункту не повинна виступати за межі абзацу. Якщо пункти міститимуть підпункти, то їх нумерують у межах кожного пункту за такими самими правилами, що й пункти.

3.4. Оформлення ілюстрацій (рисунків)

Ілюстрації (фотографії, схеми, креслення, графіки тощо) називаються рисунками, які нумерують послідовно у межах розділу арабськими цифрами. Номер рисунка має складатися із номера розділу і порядкового номера рисунка, розділених крапкою, наприклад “Рис. 1.1.” (перший рисунок першого розділу), а далі пишуть назву рисунка.

Посилаючись на рисунок перший раз, записують скорочення слова “рисунок” і його порядковий номер, наприклад, “(рис. 1.1)”. Подальші посилання на рисунки виконують разом із скороченим словом “дивись”, наприклад, “(див. рис. 1.1)” .

Рисунки мають розташовуватись одразу після посилання на них у тексті. Якщо на цій сторінці немає місця, то їх необхідно розташувати на наступній сторінці у зручній для ознайомлення формі, тобто, щоб для вивчення цього рисунка сторінку можна було б повернути за годинниковою стрілкою. Номер рисунка, його назва і пояснювальні підписи розміщують посередині послідовно під рисунком, при цьому номер і назву рисунка наводять курсивом. Висота шрифту тексту в середині рисунка 1,6 мм, що відповідає 12-му розміру комп’ютерного шрифту.

Підкреслення, жирний та курсивний шрифт в середині рисунка не допускаються, а всі його складові обов’язково повинні бути між собою пов’язані.

Відстань між назвою рисунка та подальшим текстом має дорівнювати 1,5 міжрядкових інтервалів (один Enter).

Приклад оформлення першого рисунка першого розділу кваліфікаційної роботи наведений нижче.

1,5 машинних інтервали (один Enter)

Рис. 1.1. Порядок прийняття на роботу працівника на посаду касира

1,5 машинних інтервали (один Enter)

Текст розділу…