Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка(кур. стат)_2012.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
919.04 Кб
Скачать

4. Вимоги та рекомендації до виконання курсової роботи

Курсова робота складається із наступних частин: 1. Титульного листа. 2 Завдання на курсову роботу. 3. Змісту. 4. Тексту пояснювальної записки. 5. Списку використаної літератури.

Пояснювальна записка складається з вступу, основної частини та висновків. Пропонується такий приблизний зміст курсової роботи (пояснювальна записка):

Вступ.

1. Теоретична частина.

2. Розрахункова частина.

Висновки

Список використаної літератури

У вступі стисло обґрунтовується актуальність вибраної теми для статистичного вивчення соціально-економічних явищ, мета, завдання курсової роботи, коротко описується структура курсової роботи, характеризується інформація, яка використовується при написанні курсової роботи та її практична спрямованість. Обсяг - 2...З сторінки.

В основній частині курсової роботи повинен міститися матеріал, що відображає суть, методику і основні результати роботи. Матеріал основної частини складається з двох частин: теоретичної і розрахункової (експериментальної).

В теоретичному розділі потрібно проаналізувати методологію розрахунку застосування різних статистичних показників з досліджуваної теми. При цьому теоретичний виклад матеріалу повинен супроводжуватися конкретним прикладами використання наведених в курсовій роботі показників в економіко - статистичному аналізі явищ.

Текст теоретичної частини за розсудом студента може поділятись на розділи та підрозділи, по кожному з яких дається номер і коротка назва, яка відображає його зміст.

Розрахункова частина включає виконання 7 комплексних взаємопов'язаних завдань і виконується згідно вихідних даних за методиками, засвоєними на лекційних та практичних заняттях.. Студенти повинні показати навики уміння викладати практичні питання, давати аналіз одержаних результатів, робити узагальнення і висновки.

Вихідні дані, зміст завдань та необхідний для розрахунків цифровий матеріал відповідно до окремих тем наведено в додатках 1-7. Критичні значення F--критерію при а =0,05 містить додаток 8.

Розділи повинні мати порядковий номер в межах курсової роботи, підрозділи - в межах одного розділу, пункти - в межах одного підрозділу. Номер підрозділу складається із номера розділу і підрозділу, розділених крапкою; пункту - із номерів розділу, підрозділу і пункту, які теж розділяються крапками Усі номери позначаються арабськими цифрами із крапкою, наприклад, "2", "2.3'' "2.3.1". Вступ і висновки не нумеруються. Орієнтований обсяг курсової роботи 30...40 сторінок рукописного тексту.

5. Варіанти тем курсової роботи

Остання цифра залікової книжки

Тема курсової роботи

1.

Статистика продукції промисловості.

2.

Система показників статистики продукції сільського господарства.

3.

Статистика продукції будівництва.

4.

Статистичне вивчення оплати праці

5.

Статистичне вивчення навколишнього середовища та природних ресурсів

6.

Основні методологічні питання статистики основних засобів

7.

Методи статистичного дослідження роздрібного товарообороту.

8

Індексний метод у вивченні тенденцій розвитку економіки

9

Наукова та інноваційна діяльність: статистичний вимір

0

Статистичне дослідження інвестиційної діяльності в регіоні