Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
L-PR-SP-PTP.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
288.26 Кб
Скачать

Документування іноземців у птп.

Іноземці, доставлені до ПТП, реєструються в журналі реєстрації іноземців, поміщених до ПТП (додаток 6), дактилоскопіюються, а в разі відсутності у них документів, що посвідчують особу, фотографуються.

Матеріали на осіб, поміщених до ПТП, зосереджуються в їх особових справах, до яких долучаються документи, визначені підпунктом 3.1.3 Положення, та щодо встановлення особи іноземця.

Установлення осіб іноземців, доставлених до ПТП, підготовка документів та їх примусове видворення або передача до інших країн у порядку, визначеному міжнародними договорами України про реадмісію осіб, здійснюються тим заінтересованим органом, за направленням якого іноземці поміщалися до пункту тимчасового перебування.

Поміщені до ПТП іноземці обліковуються в порядку, встановленому спільним наказом МВС України та Держприкордонслужби України від 29.07.2002 N 723/435 ( ref::z0819/02::z0819/02:: ) "Про затвердження Інструкції про порядок функціонування в органах внутрішніх справ та органах охорони державного кордону України обліку осіб, затриманих за порушення законодавства України про державний кордон та про правовий статус іноземців", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.10.2002 за N 819/7107.

Протягом доби після надходження звернення зацікавленого органу інспектор ПТП опитує іноземців за участю перекладача ПТП, а за необхідності – забезпечує переклад з використанням інших перекладачів за укладеними угодами про надання таких послуг.

Результати опитування оформлюються протоколом опитування іноземця, поміщеного до ПТП (додаток 7), який підписується іноземцем, працівником, що провів опитування, та перекладачем. Перший примірник направляється ініціаторові звернення, а другий долучається до особової справи іноземця.

У разі необхідності до дипломатичних представництв або консульських установ держав громадянської належності (підданства) або постійного проживання іноземців, особи яких необхідно ідентифікувати, направляються анкети встановленого зразка та дактилокарти з фотографіями іноземців. Така інформація до цих установ не направляється в разі звернення іноземця з письмовою заявою про надання статусу біженця

в установленому законом порядку.

При необхідності перевірка іноземців може здійснюватися за оперативно-довідковими обліками МВС, ГУМВС, УМВС України із використанням електронного, телеграфного і фототелеграфний зв'язку з позначкою на телеграмах: "Незаконний мігрант".

У разі отримання інформації про місце перетину державного кордону України, місце перебування незаконних мігрантів на території України така інформація надсилається до органів охорони державного кордону та територіальних органів внутрішніх справ.

Після надходження документів, що підтверджують особу іноземця, адміністрація ПТП невідкладно інформує про це та про необхідність здійснення його примусового видворення заінтересований орган повідомленням про встановлення особи іноземця (додаток 8).

Якщо під час перевірки іноземця буде встановлено, що він розшукується органами слідства або дізнання за вчинені злочини і щодо нього є рішення про взяття під варту, така особа негайно переводиться до ізолятора тимчасового тримання (слідчого ізолятора).

Про випадки несвоєчасного здійснення примусового видворення іноземців заінтересованим органом адміністрація пункту тимчасового перебування повідомляє підрозділ ГІРФО, а також ДДГІРФО.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]