Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
بالطبع .doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
424.45 Кб
Скачать

2.9.2 Опис та побудова часових діаграм

Часова діаграма - це графічна інформація, яка характеризує певний процес шляхом відображення зміни логічних рівнів у різних точках принципової схеми в певні моменти часу. Таких точок для однієї діаграми потрібно 5-7. Їх кількості має бути достатньо для детального висвітлення процесів, що виникають у схемі, режимів, у яких вона працює та ін. Прикладами таких процесів є читання (запис) даних із пам’яті (у пам’ять), опитування клавіатури, виведення на індикатор, ініціалізація контролерів, адаптерів, таймерів та ін.

На форматі повинно бути 3-4 часових діаграми. Назва процесу, який вона описує міститься над діаграмою. По вертикальній осі відкладається напруга (вказується назва сиґналу), по горизонтальній - час. Товщина лінії, яка характеризує сиґнал, повинна бути більшо за товщину лінії осі.

У пояснювальній записці дається опис кожного з 5-7 сиґналів часової діаграми, характер і ступінь його впливу на інші сиґнали, тобто взаємозв’язок між ними.

Обсяг розділу “Побудова часових діаграм” - 2 сторінки.

2.10 Розробка алгоритму програми

Для складання програми насамперед необхідно побудувати алгоритм її роботи. Правила побудови алгоритму загальноприйняті. Алгоритм повинен відображати склад і порядок виконання програмних операцій.

У завданні на курсовий проект передбачається, що програма починає виконуватися відразу після вмиканням живлення системи та припиняє своє виконання при відключенні живлення. Це означає, що весь цей час програма повинна виконуватись у циклі.

Рівень детальності алгоритму студент визначає за узгодженням із керівником.

2.11 Висновки

Висновки - частина пояснювальної записки, в якій підбиваються підсумки виконаної роботи, уточнюється відповідність розробленої системи вимогам технічного завдання; аналізуються можливі недоліки спроектованої системи, причини, які обумовили ці недоліки; показуються технічні і конструктивні особливості моделі, можливі шляхи її удосконалення, підвищення продуктивності, збільшення переліку потенціальних можливостей.

Обсяг цієї частини ПЗ - 1-2 сторінки.

2.12 Перелік використаної літератури

В цій частині проекту подається перелік використаних під час виконання курсового проекту літературних джерел. Вказується автор, назва, місто видання, назва видавництва, рік видання і кількість сторінок. У тексті пояснювальної записки обов’язкове посилання на кожне літературне джерело, яке є в переліку. Посилання вказується у вигляді цифри (у квадратних дужках) цього джерела в переліку.

2.13 Додатки

Першим додатком у ПЗ є відомість специфікацій. Цей документ, оформлений за стандартами єдиної системи конструкторської документації, має містити інформацію щодо елементів, з яких складається принципова схема, а також їх позиційне позначення, назву й кількість.

На першій сторінці відомості обов’язковий штамп висотою 40 мм, на наступних сторінках висота штампу 15 мм.

Крім цього додатку можуть бути й інші. Наприклад, характеристики окремих мікросхем, зображення печатної плати, графіки, таблиці, а також інша інформація довідкового характеру.

У кожному додатку в правому верхньому куті вказується “Додаток № ...”. Посередині аркушу додатку має бути його назва. У додатку, де зображена монтажна схема плати, необхідно показати розміри (горизонтальний і вертикальний) плати в мм.