Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП_ПКСтаМ_2012_видав.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
123.8 Mб
Скачать
  1. Визначення типу і кількості пасивного обладнання мережі

2.1. Архітектурна фаза проектування

2.1.1. Визначення місця розміщення телекомунікаційної шафи

Враховуючи вимоги проектування та розміщення обладнання, телекомунікаційну шафу (ТШ) розмістимо таким чином, щоб відстань до усіх вузлів мережі поверху була якомога меншою, тобто, у нашому випадку, ближче до центру поверху (рис. 3). Приміщення на рисунку вже мають нумерацію, але виконаємо окрему нумерацію тільки для приміщень, де встановлені комп’ютери. Нова нумерація показана на рис. 2 червоним кольором.

Для економії коштів використаємо одну телекомунікаційну шафу на 12 юнітів. Мережу будемо будувати на основі кабелю типу неекранована вита пара 5 категорії (UTP САТ5е).

2.1.2. Визначення необхідного пасивного обладнання мережі

Монтаж СКС проводитиметься з використанням декоративних коробів. При проектуванні закладемо в дану СКС можливість її подальшого розширення, тобто будемо використовувати принцип надмірності. Позначимо точки доступу до мережі так: <номер приміщення>.<номер точки доступу>. Наприклад:

3.3. – точка доступу під номером 3, що знаходиться у 3-ому приміщенні.

Телекомунікаційна шафа

Рисунок 3 – Варіант розміщення телекомунікаційної шафи

Згідно з планом мережі на першому поверсі повинно бути організовано 27 робочих місць, тобто необхідно 27 мережевих розеток. Місця встановлення розеток показані на рис. 4 червоним трикутником. Крім того, кожне робоче місце пронумеруємо згідно з прийнятою системою кодування. Для організації у телекомунікаційної шафі комутаційного поля для 27 робочих місць потрібні дві 19 дюймові патч-панелі на 24 порти з модульними роз’ємами фіксованої конфігурації висотою 1U для забезпечення можливості її подальшого розширення.

2.2. Телекомунікаційна фаза проектування

На момент проектування мережі основним стандартом побудови ЛКМ є Ethernet в різних варіантах. Використання для горизонтальної підсистеми елементної бази категорії 5е забезпечує передачу по трактам СКС сигналів всіх широко розповсюджених на практиці різновидів даного мережевого інтерфейсу, навіть Gigabit Ethernet. Таким чином, запропоноване рішення забезпечить резерв пропускної здатності горизонтальних трактів СКС і є достатнім для підтримки функціонування всіх відомих програмних додатків.

Інформаційна система не призначена для передачі конфіденційної інформації, тому СКС будується на основі більш дешевої і менш складної у практичної реалізації неекранованої елементної базі.

Для прокладки горизонтальних і вертикальних кабелів СКС передбачимо використання наступних різновидів каналів:

  • закриті металеві лотки за підвісною стелею – для горизонтальної проводки поверху у коридорах;

  • декоративні короба у приміщеннях робочих груп;

  • закладні трубки типу гільз діаметром 32 мм, через яки здійснюється введення кабелів за підвісну стелю робочих приміщень користувачів горизонтальних кабелів, що виходять з лотка у коридорі;

  • вертикальні трубчаті елементи типу рукавів діаметром 80 мм, що виконують функції каналів стояка і використовуються для прокладки ними кабелів вертикальної проводки.

Лотки мають бути розташовані за підвісною стелею і закріплятися через 1,5 м, лотки встановлюються на висоті 3 м від підлоги.

1.1

2.1

3.1

4.1

4.2

4.3

4.5

4.6

4.4

4.7

5.1

5.2

6.1

7.1

7.2

8.1

8.2

9.1

9.2

9.3

10.1

11.1

12.1

13.1

14.1

3.2

3.3

8.3

8.4

8.5

Телекомунікаційна шафа

Рисунок 4 – Пронумеровані місця розміщення робочих місць

Кабельні короба в робочих приміщеннях розташовані на висоті встановлення мережевих розеток з одним вертикальним спуском з підвісної стелі.