Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
л-7 кор-реаб.сл.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
99.84 Кб
Скачать
  1. Особи з двосторонніми стійкими порушеннями слуху, котрі досягли 14-річного віку і у яких поріг сприйняття звуку на вухо що краще чує, в частотному діапазоні 500-3000 Гц, складає 41дб;

  2. Безгортанні інваліди і особи з погано розвинутою мовою, яким з даної причини встановлена група інвалідності і для яких дактильно-жестова мова є основною мовою спілкування;

27

3. окремі особи з нормальним слухом і мовою, які працюють на підприємствах і в організаціях УТОГ, володіють дактильно-жестовою мовою і беруть активну участь у проведенні організаційно-масової, культурно-просвітньої і реабілітаційної роботи серед глухих, а також у зміцненні матеріально-технічноїбази УТОГ. При цьому кількість глухих, які перебувають на обліку у відповідній первинній організації Товариства, повинна складати не менше 75 відсотків від загальної кількості даної організації.

Членами Українського товариства глухих не можуть бути особи, котрі с членами інших альтернативних Українському товариству глухих громадських організацій глухих, які пропагують вороже ставлення до Товариства і спрямовують свою діяльність на підрив авторитету Українського товариства глухих.

Такі самі завдання вирішує ще одна всеукраїнська організація - Українське товариство сліпих, що створена для осіб які мають вади зору.

Благодійне товариство допомоги інвалідам та особам із інтелектуальною

Недостатністю "Джерела"

БТ «Джерела» - громадська організація батьків розумово-відсталих інвалідів із м. Києва. Зараховують інваліда до реабілітаційної групи користувачів на підставі заяви батьків і зобов'язуються надавати догляд, виховання та реабілітаційні заняття, сприяти зміцненню фізичного і психічного здоров'я. БТ Джерела» забезпечує користувачеві:

  • задоволення потреби у спілкуванні;

  • розвиток творчих здібностей і інтересів;

  • кваліфіковану допомогу щодо корекції проблем розвитку;

  • захист гідності;

  • захист від усіх форм насильства.

Режим відвідування користувачем БТ «Джерела» визначається за індивідуальним графіком.

2.2. Громадські організації, що об'єднують хімічно-залежних та віл-інфікованих громадян.

В Україні створено та діє значна кількість громадських організацій, котрі надають соціальні послуги особам із різними формами алкогольної та наркотичної залежності, ВІЛ-інфікованим та хворим на СШД. Зокрема, активно функціонує організація "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" благодійна організація, яка створена з метою підтримки ВІЛ-інфікованими один одного, захисту своїх законних інтересів, прав, адвокації антиретровірусної терапії, формування толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих у суспільстві. Зокрема, і в м. Полтаві активно діє відділення цієї організації.

Також у м. Полтаві успішно працюють такі громадські організації, як:

Громадська організація Клуб "Квітень" (телефон довіри, група

анонімних алкоголіків, група анонімних наркоманів, група самодопомоги

рідних та близьких осіб, що страждають на алкогольну залежність, Арт-

майстерн).

Благодійна Асоціаця «Світло надії» - це благодійна організація допомоги

ВІЛ-інфікованим, хворим на СШД людям, наркозалежним та членам їх

родин. Була зареєстрована в м. Полтава у 1999г.

Мета асоціації: сприяння в наданні всебічної соціально - психологічної, медичної та юридичної допомоги людям що живуть с ВШ/СНІДом, наркозалежним та членам їх родин.

Основні напрямки діяльності, які діють в Асоціації сьогодні:

  1. Me дико-соціальний та психологічний супровід APT;

  2. Розвиток груп самодопомоги для ЛЖВС:

  3. Реабілітація наркозалежних, в тому числі ВІЛінфікованих;

  4. Захист прав СШ, ЛЖВС, РКС;

  5. Проведення профілактичних заходів у полтавській області серед учнівської молоді (робота психологічного інтерактивного театру-студії «Рубікон»);

  6. Адвокація уразливих до ВІЛ груп населення;

  7. Підготовка педагогів та волонтерів для роботи у сфері первинної профілактики;

  8. Робота дитячого центру денного перебування ВІЛ-позитивних дітей;

  9. Профілактика на робочих місцях великих підприємств міста Полтава;

10.Надання психологічної та соціальної підтримки ВІЛ-позитивним ув'язненим жінкам.

Філософія Благодійної Асоціації «Світло надії»

1. Ми переконані, що наявність у людини ВІЛ-інфекції не лишає їх права бути повноцінним членом

суспільства. Він має здібність вести соціально-корисний спосіб життя. 2.Для нас не має значення до якої національності належать наші клієнти, яких релігійних поглядів вони дотримуються, якої вони статі, який у них сімейний стан.

З.Люди, які живуть з ВІЛ-інфекцією та хімічно залежні мають право отримувати кваліфіковану психологічну та медичну допомогу.

4. Ми вважаємо що ВІЛ-інфіковані діти мають рівні права з іншими дітьми отримувати кваліфіковану медичну допомогу та відповідну освіту.

5.Ми вважаємо що відвідання груп самодопомоги людьми які живуть з ВІЛ/СШД сприяють покращенню їх психологічно та емоційного стану.

6. Ми вважаємо, що хімічна залежність є хронічною, невиліковною, прогресуючою, смертельною хворобою де нема провини хворого. Але вона може бути припинена, якщо наркоман/алкоголік зупиняє вживання хімічних речовин, які змінюють свідомість. Ми віримо, що програма «12 Кроків» є найбільш ефективним методом реабілітації, який допомагає хімічно залежній людині повернутися до тверезого життя, а для тих, хто живе з ВІЛ -інфекцією, знайти смисл життя, та навчитися жити зі своєю хворобою.

7.Ми переконані що вплинути на зниження темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції та покращити життя людей, які живуть з ВІЛ/СНІД можна лише об'єднавши зусилля та ресурси всієї громади.