Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 16 та додатки.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
823.81 Кб
Скачать

9. Трудовий колектив фірми

  1. Усі громадяни, які своєю працею беруть участь у діяльності фірми на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини, становлять трудовий колектив Фірми.

  2. Трудові відносини робітників Фірми регулюються чинним законодавством, цим Статутом і правилами внутрішнього розпорядку.

  3. Фірма створює умови для високопродуктивної праці, забезпечує виконання законодавства про працю і безпечні умови праці. Соціальні і трудові права працівників фірми гарантуються не нижче встановлених чинним законодавством і Законом України "Про охорону праці".

  4. Фірма сплачує за ставками, передбаченими законодавством, відрахування до Державного фонду соціального страхування, виходячи з чисельності трудового колективу, а також відрахування до Пенсійного фонду й інших фондів, перерахування коштів до яких є обов'язковим.

  5. Фірма самостійно встановлює штати, визначає форми і системи оплати праці, тривалість і розпорядок робочого дня.

9.6. Інтереси трудового колективу на Фірмі представляє уповноважений ним орган.

Трудовий колектив (уповноважений ним орган):

- розглядає і затверджує проект колективного договору;

- вирішує інші питання самоврядування трудового колективу.

10. ОБЛІК І ЗВІТНІСТЬ

10.1. Фірма веде оперативний і бухгалтерський облік результатів своєї роботи, а також статистичну звітність.

Директор і головний бухгалтер несуть персональну відповідальність за дотримання порядку ведення і достовірність обліку і звітності.

  1. Перший фінансовий рік Фірми починається з дати її державної реєстрації і завершується 31 грудня поточного року. Наступні фінансові роки визначаються відповідно до календарних.

  2. Перевірка фінансової діяльності фірми здійснюється державною податковою інспекцією й іншими органами в межах їх компетенції.

11. Ліквідація і реорганізація фірми

  1. Ліквідація і реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) Фірми здійснюється за рішенням Засновника або суду, господарського суду.

  2. Ліквідація Фірми здійснюється призначеною Засновником комісією, а в разі ліквідації Фірми за рішенням суду або господарського суду — ліквідаційною комісією, що призначається цими органами.

  3. При реорганізації і ліквідації Фірми звільненим працівникам гарантується додержання їх прав та інтересів згідно з трудовим законодавством України.

  4. При реорганізації права й обов'язки Фірми переходять до правонаступників.

  5. Спадкоємство майна Фірми провадиться відповідно до цивільного законодавства України.

  6. Грошові кошти, що належать Фірмі, враховуючи виручку від розпродажу майна при ліквідації, після розрахунків з оплати праці працівників, які працюють на умовах найму, виконання зобов'язань перед бюджетом, банками й іншими кредиторами, надходять у володіння Засновника і використовуються ним самостійно.

  7. Ліквідація вважається завершеною, а Фірма — ліквідованою з моменту внесення запису про це до державного реєстру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]