Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс проект 2012 5к Іноваційні техн.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
169.98 Кб
Скачать

Заходи з вирішення поставленої мети курсового проекту

На основі аналізу роботи станції до реконструкції (технічного переосна­щен­ня), сучасних способів проведення окремих технологічних процесів та їх апаратурного оформлення, технологічних схем наводиться перелік заходів, що забезпечують вирішення поставленої мети курсового проекту, обґрунтовується вибір удосконаленої технологічної схеми станції, дається її короткий опис, а також окремих удосконалених способів проведення технологічних процесів.

Під час проведення реконструкції зі збільшенням виробничої потуж­нос­ті заводу необхідно, крім того, обґрунтувати можливість додаткового забезпе­чен­ня підприємства сировиною.

Розрахунок продуктів

Розрахунок продуктів виконується повністю на основі заводських даних за останні 5 років і повинен відповідати вибраній удосконаленій схемі станції і існуючим схемам інших станцій (якщо виконується проект тільки одної станції), або з урахуванням змін, що вносяться в схеми інших станцій (якщо виконуються проекти двох або трьох станцій).

Розрахунок продуктів виконують з урахуванням технологічних показ­ників, які будуть досягнуті в результаті реконструкції (технічного переосна­щення) та особливостей технологічної схеми.

Перевірочний розрахунок встановленого на заводі технологічного обладнання станції. Обґрунтування необхідності збільшення потужностей окремого обладнання та його заміни

Технічна продуктивність, вста­нов­леного на заводі основного техноло­гіч­ного обладнання, перевіряється розрахунком з урахуванням основного фактора, що її характеризує. Приміром, корисний об’єм попереднього, ос­нов­но­го дефекатора, повна місткість усіх апаратів І, ІІ і ІІІ кристалізації (для кожного продукту зокрема), поверхня охолодження утфелемішалок-криста­лізаторів і т.д. Ці дані вибираються студентом з “Технічного паспорту заводу”. Крім місткості встановленого на заводі обладнання слід вибирати його тип, марку і завод-постачальник, рік коли той чи інший апарат було встановлено, а також кількість встановленого обладнання.

На базі проведеного перевірочного розрахунку потужностей встановле­ного на заводі основного технологічного обладнання студент креслить графік потужностей, виявляє вузькі місця і обґрунтовує необхідність збільшення потужностей окремого обладнання або його заміни як морально застарілого.

Вибір і розрахунок нового технологічного обладнання

Нове технологічне обладнання вибирається з урахуванням значень його те­­х­­­нічної продуктивності, що містяться у паспортних даних, або у довіднику 4. Розрахунок нового облад­нан­ня ведеться згідно з нормами проектування, наведеними у навчальному посібнику 76. При цьому спочатку визна­чається величина основного фактора (обсяг апарата, площа робочої поверхні, площа фільтрування, поверхня охолодження та ін.), а потім з урахуванням технічної характеристики вибирається обладнання.

Опис апаратурно-технологічної схеми заводу після реконструкції (технічного переоснащення)

Детально описується апаратурно-технологічна схема реконструйованої (технічно переоснащеної) станції з урахуванням заходів щодо вдосконален­ня окремих технологічних процесів та способів інтенсифікації.

Коротко описуються технологічні схеми станцій, що не реконструю­ються, з посиланням на напрями інтенсифікації та необхідності вдосконалення того чи іншого технологічного процесу або схеми станції.

Основні параметри технологічного режиму роботи станції після реконструкції (технічного переоснащення)

Наводиться обґрунтований перелік основних параметрів технологічного режиму роботи станції, окремих способів проведення технологічних процесів, їх оптимальні величини, засоби контролю, дані про періодичність відбирання проб продуктів.

Висновки

У висновках мають бути відображені такі питання: недоліки техно­логічної схеми, окремих технологічних процесів та обладнання станції, що підлягає реконструкції (технічному переоснащенню), основні показники, досяг­нуті в результаті реконструкції (технічного переоснащення станції); оптимальні параметри проведення удосконалених способів. Висновки формулюються за окремими пунктами.

Список використаної літератури

Перелік літературних джерел, на які є посилання в тексті розрахунково-пояснювальної записки, подають з нової сторінки у порядку згадування в тексті. Порядкові номери у переліку літератури є номерними посиланнями в тексті.

Графічна частина

Викреслюється детальна технологічна схема заводу. Наприклад, схема тракту подачі і миття буряків повинна включати такі станції та обладнання:

І каскад (відділення) станції очищення буряків на наземному відрізку головного гідротранспортера до бурякопідйомної станції;

станція підйому бурякової суміші;

ІІ каскад (відділення) станції очищення буряків на надземному відрізку головного гідротранспортера, розташованого на естакаді або галереї:

водовідділювачі перед бурякомийкою та після неї;

бурякомийки з ополіскувачами;

пульсуючі та відсічні шибери;

бункер перед бурякорізками з розрахунку накопичення буряків, що забезпечує 25–30 хвилинну роботу цукрового заводу;

схему і обладнання для виловлювання, очищення і сортування буряко­маси, відокремленої від транспортерно-мийної води.